AC Amsterdam werkt in één weekend aan doelpuntenrecords

Op zaterdag als trainer met 12-0 winnen van De Meteoor en zondag zelf zes keer scoren in een klapper van 16-0 tegen Badhoevedorp. Voor Jamal Ahaddouch (AC Amsterdam) was het meer dan een ‘lekker weekendje’. De 28 doelpunten in één weekend waren een record voor de jonge club.

Dat het zo makkelijk zou gaan, had Ahaddouch niet verwacht. “Van Badhoevedorp (zondag) wist ik wel dat we zouden winnen. Clubs in de vijfde klasse die nergens meer voor spelen lopen op hun laatste tenen. Maar tegen De Meteoor waren we in de heenwedstrijd ongeduldig en verloren we. Nu liepen ze telkens in onze val en kwamen wij er makkelijk doorheen. Elke kans was raak”, aldus de oefenmeester, die Lim Sunggho (vijf keer) en Ayoub Salihi (drie) met scherp zag schieten voor de zaterdag vierdeklasser.

Helaas voor de Amsterdammers telt het doelsaldo niet mee in de strijd om het kampioenschap. “Met beide elftallen moeten we in de achtervolging. Door alle punten in mindering is een kampioenschap voor de zondag uit zicht. We hebben nog wat goed te maken en het niet in eigen hand (vier verliespunten minder dan koploper ZTS, red.). Het doel is bij de eerste drie te eindigen en dan te hopen op nacompetitie.” Bij de zaterdag ziet het er rooskleurig eruit. In de laatste twee weken zijn duels tegen concurrenten TOB en Buiksloot cruciaal voor de huidige nummer twee van de zaterdag vierde klasse B. “Vijf keer winnen en we zijn kampioen”, is hij standvastig.

Mocht het niet lukken, is het seizoen volgens Ahaddouch niet meteen mislukt. “Promotie zou een beloning zijn op ons eerste seizoen. Succes is immers niet te koop. Kijk naar wat wij in negen maanden hebben neergezet als vereniging. Vanuit allerlei kanten krijg ik alleen maar lovende reacties. Dat is mij veel meer waard.”

Het eerste seizoen van AC Amsterdam is de speler, trainer en voorzitter goed bevallen. Komend seizoen gaan er wel wat dingen veranderen. “Of ik doorga als speler is nog een vraagteken, als voorzitter treed ik in ieder geval af. Ik wil objectiviteit binnen de vereniging garanderen en dat kan niet met zoveel petjes op. Het was een bewuste keuze om eerst alles op de rit te krijgen en nu het allemaal staat, is het tijd om het bestuur op een andere manier vorm te geven. Ik blijf gewoon trainer, net als mijn broer bij de zondag (Mustafa Ahaddouch, red.) en zal iets meer op de achtergrond verder gaan.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!