AC Amsterdam wil volgende stap zetten: “Dit seizoen moet het gebeuren”

Vorig seizoen stond hij nog tussen de spelers van zondag vierdeklasser AC Amsterdam, nu staat Jamal Ahaddouch voor de groep. Nadat er afscheid werd genomen van trainer Virgil Trustfull besloot de oprichter van de club zelf de leiding over te nemen. Het zondagelftal wordt onder zijn leiding een opleidingsteam voor het zaterdagelftal, waar hij de afgelopen twee seizoenen trainer van was.

Ahaddouch zou sowieso verbonden blijven aan één team. Voor de Zaterdag 1 haalde hij met John Limon een trainer binnen die hij al langere tijd wilde hebben. “Dan kan ik mij nu op de zondag focussen. Het is namelijk heel moeilijk om iemand te vinden die weet wat er gevraagd wordt. Wij zijn een club in opbouw: wij betalen niet, terwijl je op ons sportpark bij wijze van spreken voor twintig euro zo door de buurman weggeplukt kan worden. En wij hebben iemand nodig die binding met deze jongens heeft. Een peoplemanager. Ik ben zelf van Marokkaanse afkomst en kom uit dezelfde omgeving als de meeste spelers.”

Ook Mohamed Hadra, met wie Trustfull samenwerkte, vertrok deze zomer. Met Ahaddouch als nieuwe trainer van de Zondag 1, het elftal waar hij de afgelopen twee seizoenen zelf in speelde, en Limon bij de Zaterdag 1 werd ook gelijk voor een andere koers gekozen. De twee selecties werden opnieuw verdeeld, naar de verschillende karakters en kwaliteiten. “Op zaterdag hebben we een heel degelijke en stabiele groep, de Zondag 1 heeft een goede mix van jonge jongens en ervaren krachten. Oussama Boudchourt en Nabil Amankour spelen bijvoorbeeld nu bij mij. En Sergio Ommel, die ik nog ken uit mijn tijd bij Ter Leede.”

De zondag vierdeklasser moet een opleidingsteam worden voor de Zaterdag 1. Ahaddouch hoopt dat op zaterdag eindelijk de stap naar de derde klasse gezet kan worden. “Gezien de spelers en het spel dat we de afgelopen jaren laten zien, zouden beide teams niet misstaan in de derde klasse. Maar of we er klaar voor zijn? Dat is een tweede. Ik wil niet ten koste van alles de derde klasse halen, dat je volgend jaar alleen maar tegen degradatie speelt en als club er eigenlijk niet klaar voor bent. Het is wel een doelstelling om binnen vijf jaar misschien de tweede klasse te halen. De Zaterdag 1 is puur prestatiegericht. Een heel stabiele ploeg; ik weet wat ze kunnen en hoe gebrand ze zijn om dat te realiseren. Ik denk dat het dit seizoen moet gebeuren. En als wij met de Zondag 1 een periode pakken, hebben we het goed gedaan.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)