Home / Algemeen / Achilles’29 door rechtbank failliet verklaard

Achilles’29 door rechtbank failliet verklaard

De Tweede Divisie gaat op z’n kop. Woensdagochtend heeft de rechtbank van Zutphen op verzoek van de belastingdienst Achilles’29 failliet verklaard. De tweededivisionist kampte met een grote schuld van naar verluidt 3,6 miljoen euro.

“Achilles’29 BV heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. De BV overweegt in beroep te gaan tegen het vonnis van de Rechtbank. Verder treedt de club nu in eerste instantie in overleg met de KNVB”, laat de club weten in een reactie op de eigen website. Naast het eerste elftal is ook het beloftenteam (competitiegenoot van Purmersteijn in de zondag Hoofdklasse, red.) onderdeel van de BV.

Door een faillissement zullen alle spelers transfervrij zijn en tijdens de winterse transferperiode op zoek kunnen naar een nieuwe club. Dit betreft ook Christoff Dias de Oliveira en Gioney Capello, die afgelopen zomer met veel verwachtingen vanuit onze regio de overstap maakten naar Groesbeek.

Omdat de club eerst nog in gesprek gaat met de KNVB over onder meer een doorstart, is Achilles’29 nog niet definitief uit de competitie genomen. Mocht dit wel gebeuren, worden alle uitslagen geschrapt en zijn zij automatisch de eerste degradant uit de Tweede Divisie. Dat zou betekenen dat De Dijk een ruime 6-1 overwinning in rook op ziet gaan en AFC als één van de enige profiteert. Die ploeg verloor op de eerste speeldag met 0-3.

Foto: Rob Beense

Send this to a friend