Achilles’29 drukt rode lantaarn in handen van De Dijk

Na de overwinning op SJC, twee weken geleden, durfde De Dijk stiekem omhoog te kijken in de Derde Divisie zaterdag. De nacompetitieplekken waren bereikt, maar inmiddels staan de Amsterdammers weer onderaan. Op bezoek bij concurrent Achilles’29 ging de ploeg van Kees Oostermeijer met 1-0 onderuit.

Aanvoerder Randill Verwey moest bekennen dat Achilles’29 de terechte winnaar was. “Ik weet niet waarom wij een k-wedstrijd hebben gespeeld. We wilden net zo spelen als tegen SJC. Op de een of andere manier lukte dat niet. Achilles’29 was veel feller en zat er kort op.” Wel kwam de enige treffer van de avond, in de eerste helft, ietwat gelukkig tot stand. Via de scheidsrechter kreeg Kadir Usta de bal voor zijn voeten. Hij stelde Kevin Schmidt in staat de 1-0 achter doelman Kay Hilverink te koppen.

In de jacht op de gelijkmaker kreeg Bilal Amarzagouio een uitgelezen mogelijkheid, alleen schoot hij de bal recht in de handen van keeper Mike Hauptmeijer. Het gemis van de geschorste aanvaller Kubilay Koylu (dit seizoen goed voor acht treffers) bleek misschien groter dan gedacht. Verwey: “Hij heeft toch het gif in zich om de ploeg over het dode punt heen te helpen.”

Ondanks de nederlaag en de rode lantaarn is De Dijk volgens de captain nog niet terug bij af. Dat heeft ook te maken met de eerstvolgende tegenstander: concurrent Eemdijk. “We hebben wat goed te maken, want daar verloren we geflatteerd met 6-2. We moeten en we zullen”, klinkt het overtuigend. “Er is nog niks aan de hand.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)