Acht wedstrijden geschorste speler: ‘ Ik ben slachtoffer, geen dader.’

Onlangs haalde de KNVB de zaterdag eerste elftallen van Blauw Wit en RAP uit de competitie. Aanleiding was het gestaakte duel op zaterdag 22 februari. Beiden clubs en de betrokken spelers die acht wedstrijden schorsing kregen gingen in beroep. Een uitslag is er nog niet en die valt voorlopig ook niet te verwachten. Mohammed Reda vindt dat hij het slachtoffer is en niet de dader.

Voor 19 april staat voor beiden teams wel weer een wedstrijd op het programma, maar de wedstrijdleider van de KNVB laat weten dat die waarschijnlijk niet gespeeld zullen worden.  Op 18 maart (klik hier voor de het verhaal van RAP) publiceerden wij al het verhaal van RAP. Bij Blauw Wit was niemand van de direct betrokkenen bereikbaar.  Mohammed Reda is de speler van Blauw Wit die voor acht wedstrijden werd geschorst. Reda voelt zich zelf slachtoffer en niet de aanstichter van de vechtpartij. Tegen over Het Amsterdamsche Voetbal verteld hij nu zijn verhaal.

Reda: “Wij hebben een ploeg met heel veel kwaliteit. Al zal je dat niet zeggen als je naar de stand kijkt (Blauw Wit heeft twee punten, red.), maar dat komt omdat we nooit compleet zijn. We hebben allemaal jongens die hoog gespeeld hebben. Tegen RAP waren we ook de bovenliggende partij. Na 23 minuten werd er echt een zware overtreding  gemaakt. Ik vergelijk het met de aanslag die Rachid Bouaouzan ooit maakte op Niels Kokmeijer. De scheidsrechter gaf een vrije trap, maar waarschuwde de speler van RAP niet eens.  Twee Marokkaanse spelers van Rap zeiden vervolgens tegen elkaar ‘we gaan ze breken’.  Dat hoorde ik en heb daar iets van tegen ze gezegd. Bij het weglopen kreeg ik een klap en later ook nog eentje in mijn nek. Tot slot kreeg ik ook nog een vuistslag op mijn neus. Ik heb niet goed kunnen zien wie dat gedaan heeft.”

clubhuis RAP

De KNVB schorste aanvankelijk twee spelers van RAP (Oussi Al Mobaress en David Langeberg). Langeberg werd tijdens de hoorzitting van de tuchtcommissie vrijgesproken. Reda: “ Hij kon het nooit gedaan hebben dus ik heb dat ook tegen de tuchtcommissie gezegd.”

Uiteindelijk ontstond er een vechtpartij met diverse spelers en supporters. Reda: “ Ik ben in het dagelijks leven veiligheidsmanager van de Gemeente Amsterdam. Ik heb zo snel mogelijk mijn team in veiligheid gebracht en on opgesloten in een kleedkamer. Van daaruit heb ik de politie gebeld. Die hebben me geadviseerd om daar te blijven zitten tot dat zij er waren. Ik heb ook aangifte gedaan bij de politie. Dit heb ik pas drie weken later gedaan omdat mijn vrouw op het punt van bevallen stond. Nu ben ik een trotse vader. IK heb niets gedaan. Toen de tuchtcommissie vroeg of ik geslagen had heb ik ze verteld dat ik uit zelfverdediging van me afgeslagen heb. Toen vroegen ze nog een keer of ik geslagen heb. Ik heb van me afgeslagen, dus ja ik heb geslagen.”

De uitspraak van de beroepszaken zullen nog wel even op zich laten wachten. De kans dat beiden teams dit seizoen nog in actie komen is niet erg groot. De wedstrijden die 19 april op het programma staan voor RAP en Blauw Wit staan bij de KNVB al als ‘afgelast’ in de boeken. Reda: “We zien het wel. Ik vind het alleen heel erg vreemd dat RAP zich voordoet als slachtoffer. Als ik de dader was had ik  toch nooit de politie gebeld!”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)