Home / Algemeen / Adnan Barakat helpt OFC na bewogen dagen aan zege op UDI’19

Adnan Barakat helpt OFC na bewogen dagen aan zege op UDI’19

Negen punten voorsprong, nog zes wedstrijden te gaan, twee meer dan de concurrentie. Het is nog niet gespeeld, maar bij derdedivisionist OFC menen ze nu wel veilig te zijn. In de eerste wedstrijd onder leiding van het interim-duo Rinus Israël/Jan de Haze werd UDI’19 met 1-2 verslagen door twee doelpunten van Adnan Barakat.

Zo werd de bewogen week, na het vertrek van succestrainer Imdat Ilguy donderdag, afgesloten met drie belangrijke punten. “Het is nooit prettig als een trainer vroegtijdig moet vertrekken. Dat ligt gevoelig. Je doet het samen en blijkbaar hebben we het allemaal niet goed gedaan. We zijn zelf natuurlijk ook verantwoordelijk, want wij staan op het veld en moeten het doen. Je hoopt dat een trainerswissel positief werkt en zo’n overwinning kan wonderen doen”, zei matchwinner Barakat.

Ruim vier minuten in blessuretijd schoot de middenvelder zijn ploeg naar de drie punten door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze over de muur in het net te plaatsen. “Er kwam een hoop frustratie en blijdschap los. Frustratie van de afgelopen weken; zoveel kansen die er niet in willen gaan en telkens verliezen. En blijdschap vanwege de overwinning natuurlijk. Dit hadden wij zo erg nodig, want we willen er gewoon in blijven.”

Na tien minuten keek OFC al tegen een achterstand aan in Uden. De verbouwereerde doelman Atam Koroglu stond op het verkeerde been toen een vrije trap van Lars van Geelkerken door veel verschillende benen ging: 1-0. OFC-spits Rahim Abdul kreeg vervolgens al snel een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd door Dick Smits van de doellijn gehaald. Vlak voor rust viel de 1-1 alsnog. Een overtreding van Thijmen de Ruijter werd bestraft met een strafschop, die door Barakat werd benut.

In de tweede helft volgde een open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Koroglu weerhield Sam Wassenberg tot twee keer toe van het scoren en zag zijn collega Nick van der Horst aan de andere kant goed redden op inzetten van Abdul, Youssef el Baouchi en Rachid el Yaghmouri. “In de slotfase kreeg UDI ook nog een paar grote kansen, waardoor het wel billenknijpen was voor ons”, aldus Barakat, die de wedstrijd uiteindelijk in de blessuretijd besliste.

Door de overwinning heeft OFC een goede stap richting lijfsbehoud gezet. “Deze overwinning is in heel veel aspecten belangrijk. We zijn zo goed als veilig. Negen punten voorsprong mag niet meer fout gaan. De concurrentie moet dan alles winnen en wij alles verliezen. Dat zie ik allebei niet zo snel gebeuren.” In het Paasweekend wachten nog twee busreizen naar Noord-Brabant met uitwedstrijden tegen OJC Rosmalen (zaterdag) en JVC Cuijk (maandag).

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto’s UDI’19

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC