Net als in November 2022 kon JOS ook vandaag ADO'20 niet verrassen

ADO ’20 kaapt de punten voor de neus van JOS weg

De koploper van de zondag derde divisie, ADO’20, wint het uitduel bij JOS Watergraafsmeer met een minimaal verschil. In de 90e minuut weet Milan Zonneveld de winnende goal te maken, uit een afgeslagen kopbal. Het bleek de enige en dus winnende treffer op Sportpark Driebrug: 0-1.

De wedstrijd begint enerverend. Richmond Bossman, later gewisseld met Revellinio Slijters die geweldig inviel, draagt aanvallend zijn steen bij. Zijn voorzet bereikt Raven Bergwijn die de bal, met de keeper uit positie, voor een leeg doel overschiet. Bas Schol moest ook handelend optreden aan de andere kant. De JOS-doelman moest daardoor wel een hoekschop weggeven. Dat was wel zo’n beetje het grootste gevaar van de ongenaakbare koploper en JOS in de openingsfase. Daarna vlakt het duel ook iets af. JOS komt niet in de problemen, staat niet continu onder druk, maar kan uiteindelijk ook niet veel voor het doel van ADO’20 betekenen. Tim Plemper krijgt nog een goede kans voor rust. De aanvallende middenvelder, die goed op schot is dit seizoen, schiet voorlangs.

In de tweede helft ruikt JOS kansen tegen de ongeslagen koploper, maar met meer drang dan een aantal corners komt de ploeg van coach ten Bosch niet.

JOS kon zich uiteindelijk wel vinden in een puntendeling. ADO probeerde het toch nog een keer met de 90 minuten cijfers op de klok. Een lange bal van achteren wordt door spits Milan Zonneveld goed ingeschat, als deze in tweede instantie voor zijn voeten beland. Met enig fortuin schiet hij knap binnen. Vriend en vijand bewonderen het doelpunt, maar de druiven voor JOS zijn zeer zuur. De tijd is te kort om nog iets terug te kunnen doen. Zo pakt ADO’20 alsnog de volle buit.

Cor ten Bosch was uiteraard een teleurgestelde trainer/coach na afloop: “Toch hebben we het erg goed gedaan. Die spits, Zonneveld, schiet die bal fantastisch binnen. Echt uit het niets. Hun enige en beste kans van de wedstrijd vliegt er zo vlak voor tijd in. Het geluk van een koploper? Dat zal wel. We hebben als team goed gespeeld. We hebben zelf een paar 100% kansen gecreerd, die van Raven Bergwijn had er echt in gemoeten. Vandaag hebben we weer laten zien dat we ons tegen de topploegen goed kunnen mengelen. We verdienden minimaal een punt, maar staan met lege handen. Dat is een erg onaangenaam gevoel. Voor de jongens, voor onze club.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde divisie