AFC 2 en Ajax 2 kampioen

De maand april is nog niet eens aangebroken maar toch zijn er al de eerste kampioenen. In de reserve hoofdklasse werden zowel het tweede team van Ajax (zaterdag) en AFC (zondag) kampioen in de hoogste afdeling voor reserveteams.

Zaterdag behaalde Ajax op eigen veld de titel door Montfoort 2 met 6-0 te verslaan. De doelpunten kwamen op naam van Dennis Eier, Kenneth Misa-Danso (2x), Kurdo Mohamed (2x en Bas ter Haak. De ploeg van Dennis van der Wal  nam daardoor een voorsprong van maar liefst dertien punten op Odin’59 uit Heemskerk. De Amsterdammers zijn dit seizoen nog ongeslagen. Uit de tot dusver gespeelde achttien wedstrijden behaalde de ploeg 50 punten. Scoorde het 62 keer en kreeg het er twintig tegen.

Op zondag was AFC 2 ongenaakbaar. De ploeg van Wessel Colijn werd dit weekend eveneens kampioen door EDO 2 te verslaan. ADO’20 2 kan de Amsterdammers niet meer achterhalen. De voorsprong bedraagt eveneens dertien punten. AFC 2 , dat vorig seizoen ook al kampioen werd in  de reserve hoofdklasse, behaalde tot nu toe 48 punten en heeft een doelsaldo van 76 voor en 21 tegen.

Zowel Ajax als AFC zullen na de competitie strijden met de andere afdelingskampioenen om de nationale titel voor reserveteams.

Foto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)