AFC 2 wel naar kwartfinale beker na zege op Alliance’22

In tegenstelling tot het eerste zondag- en zaterdag elftal heeft het tweede van AFC wel de kwartfinale van de beker bereikt. Het team van Joey van Leijenhorst versloeg zondag vierdeklasser Alliance’22 uit Haarlem met 4-0. In de kwartfinale wacht AFC 2 een zware dobber want dan is de koploper van de eerste klasse A, JOS Watergraafsmeer, de tegenstander op Sportpark Goed Genoeg.

Trainer Joey van Leijenhorst sprak na afloop echt van een unieke gebeurtenis. Van Leijenhorst: “ Ik heb het even opgezocht maar het is zeker al tien jaar geleden dat een tweede elftal zo ver kwam in het bekertoernooi. Toen was het Hollandia 2 dat zelfs de finale haalde (en verloor van Ajax, red.). Vorig jaar haalde Hollandia 2 de laatste zestien en gisteren (zaterdag , red.) werd het tweede van Spakenburg uitgeschakeld. Het is dus echt uniek wat we momenteel presteren.”

DSC_9448

Daar komt nog bij dat het eerste van AFC gisteren werd uitgeschakeld door Ajax (bekijk hier de samenvatting). Van Leijenhorst: “Dat maakt het misschien nog wel specialer. En het is natuurlijk mijn laatste jaar bij AFC. Ik hoop dat het allemaal nog mooier wordt.”

De trainer vond het wel jammer dat hij sommige spelers van zijn eigen team teleur moest stellen omdat hoofdtrainer Willem Leushuis een paar jongens uit de eerste selectie speeltijd wilde geven.  Van Leijenhorst: “Ik begrijp dat wel maar voor mijn spelers is het jammer. Het viel achteraf nog mee. Ik zou in eerste instantie zes spelers en een keeper krijgen, maar dat werden er vier en een keeper. Natuurlijk was er bij sommige spelers wel wat teleurstelling te merken, maar het resultaat maakte veel goed.”

DSC_9454

Omdat Mitchell Theuns en Joost Heij tegen Ajax al vroeg in moesten vallen deden ze vandaag niet mee met het tweede. Met doelman Kerwin Hartman en de spelers Jendro Halman, Wout Meulemans, Rogier Wissink en Randal Shakison bleef het dus bij vier spelers en een keeper.

AFC 2 kwam tegen Alliance nimmer in de problemen. Kansen voor Halman, Darren van Mourik en Meulemans leverde in het eerste half uur geen doelpunten op. In de slotfase vielen ze als nog. Spits en aanvoerder Darren van Mourik scoorde in de 35ste en 40ste minuut en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Van Leijenhorst: “ Alliance heeft een kans gehad in de eerste helft. Dat zegt denk ik genoeg.”

DSC_9478

Na rust was het spelbeeld onveranderd.  Twintig minuten voor tijd maakte Elias Bouazzaoui en 3-0 van en Stefan Schipper zorgde tien minuten voor tijd voor de 4-0 eindstand.

Van Leijenhorst: “Nu thuis tegen JOS Watergraafsmeer (waarschijnlijk op zondag 30 maart, red.) en ik ben erg benieuwd hoe we dan voor de dag komen. Ik, en mijn spelers, kijken er allemaal erg naar uit. Het is gewoon fantastisch dat we dit mee mogen  maken. Ik hoop dan op veel publiek want dat verdienen we wel.”

DSC_9480

Klik hier voor alle beker uitslagen  en het resterende programma van  de achtste finale en de kwartfinale.

Foto’s Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!