AFC bedroevend tegen Argon

AFC heeft aan de uitwedstrijd tegen Argon een punt overgehouden. In Mijdrecht werd het 2-2. AFC werkte tot twee keer toe een achterstand weg en eindigde de wedstrijd zelfs met tien man omdat Mike Ruyter twee keer geel kreeg. Lokken miste ook nog een strafschop voor Argon.

“Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken. Dit was bedroevend. Ik heb geen goede combinatie en geen kans gezien in de eerste helft”, zei trainer Cor ten Bosch na afloop. Een heel ander beeld dus dan de voorgaande wedstrijden waarin AFC prima speelde.

Argon, dat vecht tegen degradatie, was agressief en speelde voor niets minder dan de overwinning.  Doelman Van Emmerik wist Kok nog van de openingstreffer af te houden maar op de inzet van Lokken was hij uiteindelijk kansloos. Lokken kopte een voorzet van Joshua Patrick op Van Emmerik maar scoorde in de rebound. AFC had tot dat moment niets in te brengen gehad. De gelijkmaker kwam uit het niets. De aanleiding in ieder geval. Magid Jansen schoot de bal de zestienmeter in en zeg dat Kok hem met de arm weg wilde slaan. Een terechte strafschop die Jansen zelf benutte.

Samir Jebbar kreeg na de hervatting de kans om de ploeg uit Mijdrecht weer op voorsprong te zetten maar Van Emmerik, die zich ontrok aan de malaise van zijn ploeg, redde knap. Even later was hij wel geklopt door Jebbar. Een prachtige pass van Van Essen kwam bij uitblinker Jebbar en tilde de bal over Van Emmerik heen en scoorde prachtig, 2-1.

AFC leek verslagen en ontsnapte ene paar keer aan een grotere achterstand. Lokken profiteerde niet van een fout van Dwight Gefferie. Invaller Lutzen Brink verspeelde knullig de bal maar toekomstig AFC-er Joshua Patrick raakte de lat. Vanuit het niets kwam AFC toch weer terug in de wedstrijd. Yusuf Sarica bediende de verder onzichtbare Sjoerd Jens en hij maakte er tegen de verhouding in 2-2 van.

Dat Argon niet als nog met de volle winst aan de haal ging was opmerkelijk. Lokken maakte zicht sterk in de zestienmeter en zag vervolgens dat Mike Ruyter hem licht aanraakte. De slimme spits ging naar de grond en kreeg een strafschop. Ruyter ontving zijn tweede gele kaart en kon douchen.  Lokken, die zelden een strafschop mist, zag zijn inzet gestopt worden door Van Emmerik. Daarmee verdiende hij voor zijn club een punt maar dat was meer dan waar AFC recht op had.

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)