AFC en Chabab klaar voor beker

Topklasser AFC en hoofdklasser Chabab zijn klaar voor hun bekerduels. Vanavond (dinsdag) spelen beide teams voor een plek in de kwartfinale van de districtsbeker. AFC gaat op bezoek bij zondag eersteklasser De Meern en Chabab reist af naar Breukelen voor de ontmoeting met de zaterdag eersteklasser. Zowel Cor ten Bosch als Alami Ahannach lieten weten het duel zeer serieus te nemen.

Vooral voor  Chabab komt het duel op het juiste moment. Ahannach:”Afgelopen zondag hebben we het af laten weten tegen De Zouaven (0-1 nederlaag, red.). We speelden zonder inzet en strijd. De wedstrijd tegen Breukelen is een ideale wedstrijd om ons te herpakken”.  In de vorige bekerronde schakelde Chabab topklasser Spakenburg uit na het nemen van strafschoppen. Een ronde eerder moesten de amateurs van Ajax er aan geloven. Ahannach: “We hebben een mooie serie neergezet in het bekertoernooi. Dat moeten we nu proberen een goed gevolg te geven. Als we winnen staan we in de kwartfinale en zijn we nog maar één wedstrijd verwijderd van een plek in de grote KNVB beker”.

De vier halvefinalisten van het bekertoernooi plaatsen zich rechtstreeks voor de eerste ronde van de KNVB beker voor het seizoen 2012/2013. AFC heeft zich daar al voor geplaatst doordat het in de topklasse speelt. Toch is de beker bij trainer Cor ten Bosch geen bijzaak. Ten Bosch: “We willen wel de volgende ronde halen. Dat zijn we aan onze stand verplicht. We gaan net als voor een competitie wedstrijd met de bus en zullen het duel dan ook zeer serieus benaderen. Ik doe dat in ieder geval en ik hoop dat mijn spelers dat ook doen”.

Afgelopen zondag won AFC met 4-0 van WKE. Aanvoerder Lutzen Brink viel toen uit met een blessure. Ten Bosch: “Lutzen heeft last van zijn hamstring. Hij zal hoogstwaarschijnlijk niet kunnen spelen. Verder heeft Sjoerd Jens wat last van zijn rug. Of hij kan spelen weet ik nog niet. Daarnaast laat ik Kerwin Hartman keepen in plaats van Van Emmerik. Dat hebben we zo afgesproken aan het begin van het seizoen dus daar houd ik me aan. Verder zal ik wel wat meer gebruik gaan maken van mijn wisselspelers maar daar worden we niet veel minder van hoor”.

Ten Bosch liet doorschemeren, zonder zijn opstelling prijs te geven, dat hij in ieder geval een basisplaats inruimt voor Ron van Es.

Breukelen-Chabab en AFC-De Meern beginnen allebei om 20:00 uur.  In de loop van de avond vind u van beide wedstrijden een verslag op deze site. Kijk voor het volledige bekerprogramma op de bekerpagina.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)