AFC grijpt op overtuigende wijze titel in Tweede Divisie

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft AFC zich tot algeheel amateurkampioen gekroond. De ploeg van Uli Landvreugd pakte door een 5-0 zege op Scheveningen de titel in de Tweede Divisie, met een ruime voorsprong op de enige overgebleven concurrent IJsselmeervogels.

Door de 3-1 nederlaag van de achtervolger gisteren bij De Treffers was het kampioenschap slechts een kwestie van tijd voor de Amsterdammers. Op eigen veld maakten ze het karwei af. Daar hielp een vroege voorsprong bij. Na zes minuten rondde Melvin Grootfaam een individuele actie af voor de 1-0. Daardoor konden alle festiviteiten alvast voorbereid worden. Hoewel Scheveningen niet afgeschminkt wilde worden als figurant en een enkele keer op zoek ging naar een gelijkmaker, kwam de Amsterdamse zege eigenlijk niet meer in gevaar.

In de tweede helft besliste AFC het duel helemaal. Kenny Teijsse benutte een ietwat makkelijk gegeven strafschop voor de 2-0 en enkele minuten later pikte clubtopscorer Raily Ignacio ook zijn doelpunt mee. Daarna gingen de Amsterdammers over op gallery play om het aanstaande kampioenschap van extra glans te voorzien. Aan de hand van Ignacio, die met twee kopgoals zijn hattrick voltooide, werd uiteindelijk een ruime 5-0 overwinning (toevallig op 5 mei, 05/05) genoteerd en kon het feest losbarsten op Goed Genoeg.

Na een elfde en twaalfde plek in de eerste seizoenen in de Tweede Divisie mag AFC zich nu de beste van Nederland noemen. Drie wedstrijden voor het einde bedraagt de voorsprong op IJsselmeervogels elf punten. Het is voor de Amsterdammers de dertiende titel in de clubgeschiedenis en voor het eerst als algeheel amateurkampioen.

Later de beelden van het kampioenschap.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC