AFC kansloos tegen Achilles’29

AFC heeft in de topklasse haar eerste nederlaag van 2012 geleden. Op eigen veld was d eploeg van Cor ten Bosch kansloos tegen Achilles’29. Op Sportpark Goed Genoeg werd het maar liefst 0-4. Trainer Cor ten Bosch noemde de ploeg uit Groesbeek voor de wedstrijd al de beste ploeg van de topklasse.

AFC moest wel doen zonder aanvoerder Lutzen Brink.  Topscoorder Sjoedr Jens zat op de bank vanwege een enkel blessure. Dat gemis werd al vrij snel duidelijk. De aanvoer naar de voorste linie was matig met als gevolg dat de thuisploeg weinig kansen creëerde. Toch duurde het tot zeven minuten voor rust voordat Achilles de score opende. Daan Paau was de doelpuntenmaker .

Na de pauze was het zelfde spelbeeld zichtbaar. Een kwartier na rust viel de beslissing. Magid Jansen duwde Thijs Hendriks in het strafschopgebied met een penalty tot gevolg. Verhoeven scoorde. Het was uiteindelijk de doodsteek ondanks het inbrengen van Jens en Ron van Es.  Thijs Hendriks en Daniel van Straaten bepaalde de eindstand op 0-4.

AFC staat na deze nederlaag op de achtste plaats met 32 punten uit 22 wedstrijden.  Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassepagina van de topklasse.