Home / Algemeen / AFC-keeper Zonneveld: “In de vorm van mijn leven”

AFC-keeper Zonneveld: “In de vorm van mijn leven”

Patrick Zonneveld staat dit seizoen voor het eerst onder de lat bij Tweede Divisionist AFC. De 28-jarige doelman kwam over van IJsselmeervogels. Afgelopen zondag tijdens het duel met Koninklijke HFC (3-1 zege) hield hij in de slotfase het hoofd koel. “Hectiek in de slotfase en dan belangrijke reddingen verrichten dat is het lekkerste dat er is”, glundert Zonneveld.

De ervaren doelman liep aan het begin van het seizoen nog even stage bij MVV. “Het is jammer dat het niks is geworden, maar daardoor kan ik mij nu wel meer focussen op mijn werk’, vervolgt Zonneveld. “Dat betekent niet dat ik in het veld minder geconcentreerd ben. Ik ben in de vorm van mijn leven, maar ik moet ook al een beetje denken aan mijn maatschappelijke carrière.”

“Ik heb uiteindelijk voor AFC gekozen, omdat ik dichterbij huis wilde gaan voetballen. Vooraf wist niet zeker dat ik eerste keeper zou worden, maar als je drie jaar bij IJsselmeervogels onder de lat hebt gestaan, dan ga je er stiekem wel van uit.”

21082016 AFC - De Treffers Mario Wormhoudt Patrick Zonneveld
AFC-doelman Patrick Zonneveld waakt voor onderschatting.

Afgelopen zondag bewees de voormalige sluitpost van IJsselmeervogels zijn waarde. Mede door zijn reddingen pakte AFC voor de derde keer dit seizoen de volle buit. “Ik ben vaker van dit soort potjes gekeept. Dat blijft geweldig. De laatste corner die HFC kreeg, stompte ik weg met mijn vuisten anders kon die bal nog worden in gekopt (zie foto boven, red.). Het mooiste is dat we uit de daarop volgende counter de 3-1 maakten”, geniet Zonneveld na. Toch blijft de doelman kritisch. “Tegen HFC keepte ik goed, maar de weken daarvoor ging het minder goed.”

Komende zondag treft AFC UNA. Daarna volgen er duels tegen verschillende topploegen, die voorheen furore maakten in de zaterdag Topklasse. Zonneveld rekent zich ondanks een tweede plek, na vier gespeelde wedstrijden, dan ook niet rijk. “Hoewel we nu tweede staan, is het moeilijk om in te schatten waar wij precies staan. Wij hebben namelijk alleen nog maar gespeeld zondagclubs en belofte-elftallen. We krijgen nu een zware serie met een hoop zaterdagclubs. Pas dan weten we waar we staan.”

Zonneveld verwacht ook een ander soort voetbal. “Vanuit mijn tijd bij IJsselmeervolgels weet ik dat er in het zaterdagvoetbal meer wordt gebeukt en minder wordt gevoetbald. Maar er is ook meer ambiance en meer publiek.”

Tot slot wijdt de doelman uit over de zware knieblessure van Pepijn Kluin. De talentvolle spits twee weken terug zwaar geblesseerd. “Dat is een groter domper. In eerste instantie vooral voor hem, want het is niet de eerste keer dat hij een zware blessure heeft.. Ik hoop in elk geval dat hij weer snel opkrabbelt. Koen Bosma staat nu in de spits, maar als hij wegvalt hebben we een probleem.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC