Home / Algemeen / AFC loopt door zege op Jong Almere City weer stukje uit

AFC loopt door zege op Jong Almere City weer stukje uit

AFC heeft weer een iets grotere voorsprong aan kop van de Tweede Divisie. Een dag na het puntverlies van concurrent IJsselmeervogels maakte de ploeg van Uli Landvreugd geen fout tegen laagvlieger Jong Almere City. Raily Ignacio en Fouad Belarbi brachten de Amsterdammers de 0-2 zege.

Zo makkelijk als de uitslag misschien doet vermoeden, was het zeker niet voor AFC. “Iedereen verwacht dat je even wint, maar dat gaat niet zo makkelijk. In de thuiswedstrijd (5-1) zag je dat er heel veel voetbal in deze ploeg zit. Ze zijn nu weer een paar maanden verder”, zegt Landvreugd, die twee dagen geleden zijn contract verlengde. “Bij ons is er ook druk, zeker na het resultaat van IJsselmeervogels (1-1 tegen Spakenburg). Clubs gaan op ons jagen, wij moeten alles winnen. Deze overwinning is voor ons heel belangrijk.”

Met nieuweling Cody Claver als linksback – de verdediger sloot deze week aan bij de selectie van de Amsterdammers – begon AFC uitstekend. Na zeven minuut opende Raily Ignacio de score nadat hij doelman Stijn Keller omspeelde: 0-1. Veel meer kansen kon AFC in de eerste helft niet creëeren. “Zij zetten hoog druk op onze achterhoede. Daardoor was er weinig sprake van combinatievoetbal.”

Na ruim een uur spelen werd de marge verdubbeld. Ignacio legde de bal terug op de inlopende Fouad Belarbi, die net iets eerder bij de bal was dan Keller en de 0-2 binnen kon tikken. Enkele minuten later ontsnapten de gasten aan een aansluitingstreffer. Sam Krant schoot een strafschop hoog over. Zo hield doelman Patrick Zonneveld, die in de tweede helft met een paar fraaie reddingen een tegentreffer voorkwam, zijn doel schoon. “Hij stond uitstekend te keepen. Twee ballen pakte hij er echt heel mooi uit. Hartstikke knap als je zo weinig te doen hebt.”

Door de overwinning is de voorsprong van AFC op de concurrentie vier punten. Volgende week komt middenmoter Kozakken Boys op bezoek op Goed Genoeg. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: Orange Pictures