Home / slideshow / AFC neemt Darren Maatsen over van Quick Boys

AFC neemt Darren Maatsen over van Quick Boys

Darren Maatsen vertrekt aankomend seizoen bij Quick Boys om bij AFC aan de slag te gaan. De aanvaller gaat in Amsterdam samenspelen met zijn broertje Dalian Maatsen die dit seizoen al deel uitmaakte van de selectie van AFC.

Met Maatsen haalt de tweede divisionist een zeer ervaren speler in huis. De 31-jarige voetballer was jarenlang in het betaalde voetbal terug te vinden en droeg onder meer de shirts van FC Den Bosch, Excelsior, RKC Waalwijk en NAC Breda. Ook was hij in het buitenland bij diverse clubs te zien. Waar hij het dit seizoen bij Quick Boys goed naar zijn zin had, kon hij de lokroep van AFC niet weerstaan.

“Natuurlijk is het lastig om Quick Boys achter me te laten. De club kent een waanzinnige achterban en het is een leuke vereniging om bij rond te lopen”, zo stelt Maatsen. “Met AFC was er echter wederzijdse interesse. Op mijn huidige leeftijd heb ik nog de mogelijkheid om zelf de keuze te maken waar ik speel en de kans om naar AFC te gaan komt wellicht over een jaar niet meer voorbij. Daarom besloot ik om de overstap te wagen.”

Bij AFC komt hij enkele spelers tegen die hij goed kent, waaronder Kenny Teijsse. “Ik weet ongeveer hoe het team in elkaar zit. Ik heb met de nieuwe trainer (Benno Nihom, red.) een tijd gesproken over wat zijn ideeën zijn voor volgend seizoen. Naar mijn gevoel pas ik goed in het plan van de trainer. Ik ben ervan overtuigd dat AFC daar hetzelfde over denkt, want anders zou de club me niet halen. Hopelijk kan ik met mijn ervaring en diepgang van waarde zijn voor het team.”

Maatsen is al even niet meer bezig met zijn voormalig leven in de profwereld. Bij AFC ontmoet hij volgend seizoen echter diverse jongens die eveneens op een hoog niveau hebben gespeeld. “Het is altijd leuk om met zulke jongens op het veld te staan. Je begrijpt elkaar met de ervaring in het professionele voetbal. Tegelijkertijd is het belangrijk om hongerig te blijven. Als ik namelijk naar mezelf kijk, dan wil ik nog steeds elke wedstrijd winnen. “

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC