Home / Homepage / AFC schrijft geschiedenis

AFC schrijft geschiedenis

Topklasser AFC heeft dinsdagavond de kwartfinale van de districtsbeker bereikt. De uitwedstrijd tegen De Meern werd met 0-2 gewonnen. Sarica en Janssen waren de doelpuntenmakers. In de kwartfinale gaat AFC op bezoek bij FC Abcoude. Een datum is voor dat duel nog niet bekend.

Trainer Cor ten Bosch liet vooraf weten dat AFC het aan haar stand verplicht was om de wedstrijd serieus te nemen. De voorbereiding op het duel was het zelfde als die voor een competitiewedstrijd. Ondanks dat Ten Bosch basisspelers als doelman Raymond van Emmerik, Lutzen Brink (blessure), Sjoerd Jens (blessure) en Duncan van Moll op de bank hield was zijn team sterker dan de thuisploeg. Ten Bosch: “Je moet altijd maar zien hoe het uitpakt. Je weet dat De Meern vol passie en strijd speelt. We hadden wel veel balbezit maar echte kansen hebben we niet gekregen”.

Ondanks de 0-0 ruststand bleef AFC vertrouwen houden in een goede afloop. Zeker toen De Meern speler Van der Horst in de 62ste minuut van het veld moest vanwege een rode kaart. Hij zou een AFC-er geslagen hebben op zijn achterhoofd. Ten Bosch: “Met tien tegen elf gooiden ze er nog een schepje bovenop en kregen ze zelfs nog een hele goede kans”.

Pas negen minuten voor tijd kwam de verdiende treffer voor de gasten. Yussuf Sarica nam een vrije trap die direct het doel in vloog. Twee minuten later was het duel beslist toen diezelfde Sarica de bal terugtrok op Magid Jansen. Door de 0-2 zege staat AFC nu in de kwartfinale van het districtstoernooi. Daarin treft het zondag tweedeklasser Abcoude. Wanneer het duel gespeeld gaat worden is nog niet bekend maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid op een midweekse avond gebeuren.

Abcoude was met de gehele selectie aanwezig om de komende tegenstander te bekijken. Abcoude trainer Rini van Roon: “Voor de club is het fantastisch dat het AFC is geworden. Sportief gezien had ik liever De Meern gehad”. En  wat vind Ten Bosch daar van: “Tsja nu Abcoude. Leuk. We zitten bij de laatste acht en nu moeten we er voor gaan ook. AFC heeft nog nooit de kwartfinale gehaald. We hebben al geschiedenis geschreven maar nu willen we meer!”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)