AFC twee maatjes te groot voor KFC

Topklasser AFC heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker van het district West 1. In Amsterdam werd KFC met 7-1 verslagen. Bij rust was het al 5-1. Sjoerd Jens scoorde drie keer.

Op het  kunstgrasveld trad AFC taan met twee spelers uit het tweede elftal en linksback Huwaë speelt zelfs doorgaans in de A1. Na elf minuten stond de 1-0 al op het bord. Op aangeven van Michael Malmberg kon aanvoerder Sjoerd Jens eenvoudig binnentikken. In de 24e minuut speelde linksback Vis van KFC de bal te kort terug waarna Jens doelman Ruben David omspeelde en de 2-0 maakte.

2013-11-27 22.27.52

Vijf minuten later kwam KFC uit het niets op 2-1 toen de vrije trap van Jamie Heringa van richting werd veranderd en doelman Maxime Singels kansloos liet. In de 34e minuut kwam AFC echter weer op een voorsprong van twee doelpunten verschil.  Mitchell Theuns kopte  een corner hard binnen en dat betekende de 3-1.

Een paar minuten later kwam AFC op 4-1 toen Joost Heij  uit een scrimmage de bal keurig in de verre hoek plaatste. Daarmee was de eerste helft nog niet klaar. Op slag van rust tekende Jens de 5-1 binnen op aangeven van Magid Jansen. Het was zijn derde treffer van de avond.

2013-11-27 22.28.59

Na de thee liep AFC nog verder uit ondanks zeer fel verdedigen van KFC. In de 50e minuut scoorde Michael Malmberg de 6-1 nadat Heij de binnenkant van de paal raakte en de bal pardoes voor de voeten van de rappe buitenspeler viel. Er gebeurde verder niet veel meer in de tweede helft, behalve dat Joost Heij in de 84e minuut zijn tweede treffer van de avond maakte op aangeven van Mitchell Theuns.

AFC plaatst zich hiermee voor de derde ronde van de KNVB beker. De loting zal begin januari plaatsvinden. Kijk voor alle uitslagen op de bekerpagina of klik hier.