AFC veel te sterk voor WKE

AFC heeft vanmiddag op eigen veld voor een uitstekende prestatie gezorgd door met 4-0 van WKE te winnen. De ploeg van trainer Cor ten Bosch die in de middenmoot van de zondag topklasse bivakkeert, bewees zichzelf daarmee een goede dienst en bevestigde nog eens dat het eigenlijk hoger op de ranglijst hoort te staan. WKE dat het vooral van krachtvoetbal, inzet en strijdlust moest hebben, was geen partij voor AFC dat de zege meer dan verdiende. Het handjevol publiek heeft zich af en toe zitten vergapen aan het voetbal dat AFC uit de hoge hoed toverde en kreeg eigenlijk geen eens wat het verdiende. Een nog grotere overwinning. Al voor de rust had de ploeg van trainer Cor ten Bosch met een nulletje of drie voor moeten staan. Zover kwam het niet omdat WKE met veel fysiek geweld de aanval van AFC nog redelijk in toom kon houden ten koste van een aantal stevige overtredingen waar een rode kaart niet had misstaan.

Met een brede lach op zijn gezicht kon Cor ten Bosch dan ook tevreden zijn na de zege  op WKE waar men van tevoren nogal wat angstgevoelens over koesterde. Waarom?  “Omdat hun spel nogal stevig is. Ze leveren veel strijd en zijn niet bang om de duels in te gaan’’. WKE kon zich op geen enkele manier met AFC meten. Daarvoor had de ploeg van trainer Hendrik Oosting te weinig kwaliteiten in huis. De voormalig en oud-kampioen bij de amateurs bakte er weinig van. Ook niet toen oud-international en oud-Ajaxied  Andy van der Meijde een klein kwartier voor tijd zijn opwachting maakte. Het maakte voor WKE allemaal niets uit. AFC was op alle fronten gewoon te sterk en speelde een voortreffelijke wedstrijd.

Binnen een kwartier spelen kreeg AFC al een paar kansen waarvan er een van de doellijn moest worden gehaald. WKE kwam daarmee goed weg. AFC kreeg ondermeer kansen voor Sjoerd Jens alleen voor de keeper en Lutzen Brink. Aan de andere kant ontsnapte AFC aan een treffer via een prima omhaal van Jan Hooiveld en later door Berend Oosting die de mooiste kans voor WKE verprutste. Werd er voor rust niet gescoord, dit zou in de tweede helft veranderen.

AFC begon aanvallend en kon na ruim tien minuten spelen de openingstreffer begroeten. Het was Joost Heij die uit de draai keeper Doek kansloos passeerde: 1-0. Een mooie treffer die synoniem was aan het goede spel van The Reds. WKE moest daarna alle zeilen bijzetten om de aanvalsimpulsen van AFC tot staan te brengen. Vaak met zware overtredingen die de thuisploeg niet uit haar evenwicht bracht. Een compliment aan het adres van Cor ten Bosch en zijn manschappen dat men zich niet uit haar tent liet lokken. ,,De spelers zijn verstandig en superfit en konden wel een stootje hebben. Grootste winstpunt vond ik dat we als een team hebben gespeeld. Collectief erg sterk en vooral ook veel inzet. In ieder geval hebben we een belangrijke zege geboekt, de derde op rij, en dit geeft vertrouwen voor de komende tijd. Als we dit niveau vasthouden moeten we voor de vierde plaats kunnen spelen’’. Overdreven ? Absoluut niet want al moest AFC tot de 78-ste minuut wachten op de 2-0 van wissel en super-sub Ron van Es die nog geen bal had geraakt, daarna walste de ploeg van Cor ten Bosch over zijn tegenstander heen. Met twee fraaie treffers in een tijdsbestek van drie minuten door Sjoerd Jens 4-0, had AFC duidelijk laten zien dat het tot een van best voetballende ploegen uit de zondag-topklasse behoort. Daar is niks mis mee ! Het publiek was samen met AFC de grote winnaar deze middag.

Verslaggever: Freek Louis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)