AFC verlengt het contract van Uli Landvreugd met een jaar

Uli Landvreugd staat ook komend seizoen aan het roer bij AFC. De voormalig trainer van onder meer ASV De Dijk, Blauw-Wit en Barnet heeft het goed naar zijn zin bij de Amsterdamse vereniging en zag dan ook geen reden voor een vertrek.

De oefenmeester kwam in 2018 bij de club terecht en veroverde direct in zijn eerste seizoen het kampioenschap in de Tweede Divisie. Gedurende het voetbaljaar 2019/2020 stond de ploeg van Landvreugd op de tweede plaats, toen de competitie door de coronacrisis plotseling ten einde kwam. Dit seizoen staat AFC weer bovenaan, alhoewel het afwachten is hoe, wanneer en óf de competitie verder gaat. “Qua resultaten deden we het de laatste jaren uitstekend, al is het jammer dat we het steeds niet kunnen afmaken”, vertelt Landvreugd. “Met het oog op volgend jaar, wanneer ik de UEFA Pro-opleiding volg, leek het me sportief én praktisch gezien goed om bij AFC te blijven. De resultaten van de laatste jaren geven vertrouwen richting volgend seizoen. Het besluit om te verlengen viel al wat eerder, maar deze week brachten we het definitief naar buiten.”

AFC haalde afgelopen zomer met Guus van Weerdenburg (Katwijk), Joel Tillema (Rijnsburgse Boys) en Oussama Siali (FC Lisse) drie versterkingen binnen. Landvreugd verwacht in aanloop naar komend seizoen wederom weinig wijzigingen in zijn selectie. “We beschikken over de kleinste spelersgroep van de Tweede Divisie. We hebben drie keepers en zeventien veldspelers: dat is niet bepaald ruim. Wellicht laten we dus wat spelers doorstromen vanuit onze jeugdopleiding.” Als – nog altijd – titelhouder van het hoogste amateurniveau, hoopt Landvreugd voor het kampioenschap te blijven spelen. “Dat is zeker onze ambitie, al moeten we kijken of dat realistisch blijft. Onze concurrenten zijn namelijk flink bezig op de voetbalmarkt. Het zou gek zijn als we het kampioenschap niet nastreven, maar we moeten volgend seizoen kijken hoe sterk we zijn.” Mogelijk gaat Landvreugd zijn laatste jaar in als AFC-trainer. “Naar mijn ambities gekeken wellicht wél. Ik hoop na mijn UEFA Pro-opleiding door te groeien naar een hoger niveau. Dan ben ik ook alweer vier jaar bij de groep en moeten we kijken of de samenwerking nog altijd naar tevredenheid is. Vooralsnog heb ik het echter nog heel erg naar mijn zin bij AFC. De rest gaan we volgend jaar zien.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC