Home / Algemeen / AFC verrast met komst van Nick van der Velden (HBOK)

AFC verrast met komst van Nick van der Velden (HBOK)

Nick van der Velden gaat het nog één keer proberen op hoog niveau. De 37-jarige middenvelder vertrekt daarom na een halfjaar bij HBOK om naar AFC te vertrekken. Daar is hij één van de drie nieuwe namen die de kampioen van de Tweede Divisie aan de selectie heeft toegevoegd, samen met Djuric Ascension en Daley Groenewegen.

De Amsterdammer speelde in het profvoetbal voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht, AZ (waar hij landskampioen werd), NEC, FC Groningen en Willem II, waarna hij in het buitenland Dundee United (Schotland) en Bali United (Indonesië) diende. Eind januari zette Van der Velden daar een punt achter om verder te gaan bij zaterdag derdeklasser HBOK. Daar werd hij meteen kampioen. Ondanks dat hij voor anderhalf jaar had toegezegd, trekt de middenvelder na vijf maanden de deur dicht om verder te gaan bij AFC.

In Amsterdam-Zuid is Van der Velden niet de enige ervaren versterking. Djuric Ascencion keert na veertien jaar weer terug op het oude nest. Hij speelde eerder in het seizoen 2003-04 in het eerste elftal, destijds samen met huidig trainer Uli Landvreugd. Via Türkiyemspor, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels en Hoek belandde Ascencion in België, waar hij onder meer voor Beerschot en meest recent TSV Lyra uitkwam. Vorige maand droeg de aanvallende middenvelder al het shirt van AFC in een oefenwedstrijd tegen de Salomonseilanden.

Als laatste maakte de tweededivisionist de komst van Dailey Groenewegen bekend. De twintigjarige middenvelder is een jeugdproduct van de Amsterdammers, maar speelt sinds de zomer van 2016 voor SDO. Dit seizoen kwam hij tot 26 wedstrijden in de zondag Hoofdklasse. Hij bewandelt dezelfde weg als keeper Dion Thomas, eveneens een voormalig jeugdspeler. Daarmee komt het aantal versterkingen op vijf. Eerder werd IJsselmeervogels-verdediger Gévero Markiet vastgelegd.

Foto: John Beckman