AFC verspeelt koppositie in Veenendaal

In de top van de Tweede Divisie heeft AFC weer stuivertje gewisseld met IJsselmeervogels. Nadat de ploeg van Uli Landvreugd vorige week de koppositie heroverde, moesten de Amsterdammers de eerste plek nu weer afstaan na een 4-2 nederlaag bij GVVV.

“In balbezit ging het redelijk, maar in de omschakeling was het gatenkaas. De eerste voorzet was direct een goal, de tweede kans vloog er ook in. Dan ga je een beetje tegen jezelf voetballen”, zei Landvreugd na afloop tegen FOX Sports. De oefenmeester doelde op de twee Veenendaalse treffers van Soufiane Laghmouchi, waardoor AFC binnen twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeek. Dat was in de heenwedstrijd (eind oktober) wel anders, want toen leidde de koploper juist in hetzelfde tijdsbestek met die cijfers.

Het lukte AFC niet meer om van die achterstand terug te komen. Matthijs Jesse, die de voorkeur kreeg boven Fouad Belarbi, zorgde uit een rebound voor de aansluitingstreffer. Nog voor de rust had GVVV via Simon Brouwer de marge weer naar twee gebracht. Ook toen Yordi Teijsse na ruim een uur spelen een nieuwe aansluitingstreffer produceerde, slaagden de bezoekers er niet in langszij te komen.

De 3-3 hing wel in de lucht, zag Landvreugd. “Twee keer een bal op de lat, eentje net voorlangs. Het was niet genoeg.” Vlak voor tijd besliste Roy Terschegget het duel namens GVVV door een strafschop te benutten: 4-2. “We hebben ons zeker tekort gedaan. Dat moet gewoon beter.”

Omdat IJsselmeervogels de punten deelde met Katwijk, heeft AFC nu een achterstand van één punt op de grote concurrent. Volgende week komt Jong Sparta op bezoek in Amsterdam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto: GVVV/Dick Gijsbertsen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC