AFC zakt naar voorlaatste plaats na nederlaag tegen TEC

AFC is in de Tweede Divisie na de 2-0 nederlaag in Tiel tegen TEC gezakt naar de voorlaatste plaats. De ploeg van Ton du Chatinier was zeker niet de mindere, maar het verzuimde om vooral voor rust de geboden kansen af te maken.

Bestuurslid technische zaken Henk Bijlsma wilde na afloop nog niet spreken van een crisis. “Het spel was aanzienlijk beter dan vorige week tegen De Treffers en dat geeft wel vertrouwen. Na het gemor van vorige week kijk ik er nu toch weer wat positiever tegenaan, maar het feit blijft wel dat we weer niet scoren.”

Du Chatinier had ten opzichte van vorige week zijn elftal op een aatal plaatsen gewijzigd. Zo was er nu een basisplaats voor Melvin Grootfaaam en Marien Wilemsen en keerde ook de vorige week geblesseerde Sam Nijpels terug in de basis. Dat ging ten koste van Milan Hoek, Johan Kulhan en Rob Rietveld.

Kansen kreeg AFC wel degelijk tegen TEC, dat voor vandaag nog geen wedstrijd gewonnen had. In een gelijk opgaande eerste helft was doelman Sebastiaan van der Sman tot twee keer toe een sta-in-de-weg op inzetten van Tom van den Brink en Derre Kwee. Aan de andere kant keepte Joey Potveer een uitstekende wedstrijd en hield hij de ploeg van Gery Vink tot drie keer toe van scoren af door goed in te grijpen op inzetten van Wimilio Vink (2x) en Kemy Augustien

Na rust had AFC de eerste twintig minuten het overwicht, maar creëerde het, op een kopbal van invaller Jesse na, geen kansen. Net na het moment dat Du Chatinier met Matthijs Jesse een extra aanvaller bracht, ging het mis voor de Amsterdammers. Serhat Koc zorgde twintig minuten voor tijd en twee minuten na het invallen van Jesse voor de 0-1 door een voorzet van Vink bij de tweede paal vrij in te koppen. Bij AFC gingen de koppen hangen na de tegentreffer. Het drong nog wel aan, maar kansen op de gelijkmaker kreeg het niet. Wimilio Vink bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand met enig geluk op 2-0. Zijn schot belandde op de paal en via de benen van Potveer stuiterde de bal het doel in.

Door de nederlaag zakt AFC dus naar de zeventiende plaats (al heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld). Zondag staat aan de Boelelaan de confrontatie met VVSB op het programma. Bijlsma: “Het is raar om het zo vroeg in het seizoen al te moeten zeggen, maar je kunt al bijna spreken van een cruciaal duel.”

Morgen een samenvatting en reacties van het duel tussen TEC en AFC. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto Orange Pictures Erich Snijder | Doelman Joey Potveer hield AFC lang in de race