AFC (zaterdag) stelt zege veilig in restant tegen CSW

In de overgebleven minuten van het gestaakte duel met CSW heeft zaterdag eersteklasser AFC definitief de drie punten gepakt. De ploeg van Jorg Smeets gaf de 2-1 voorsprong niet uit handen. Sterker nog, Mike van den Steenhoven bepaalde de eindstand op 3-1.

Begin december werd het duel drie minuten voor tijd gestaakt vanwege ‘ongeregeldheden’. Scheidsrechter De Waard had destijds zes minuten blessuretijd genoteerd en daarom stonden er voor het restant negen minuten op de klok. Hierin stelde AFC vrij snel orde op zaken. Thierry van der Kooye draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en legde vervolgens de bal breed op Van den Steenhoven, die eenvoudig de 3-1 binnen kon schuiven.

“We waren vanaf het begin scherp, omdat we wisten dat CSW met tien man volle bak in de aanval ging. Maar het is helemaal niet spannend geweest”, zei de doelpuntenmaker. “We hadden nog een paar kansen op een grotere uitslag, want er lag zoveel ruimte wanneer wij de bal onderschepten.”

Van den Steenhoven noemde de overwinning ‘cruciaal’. “Je weet dat je 2-1 voorstaat, dus we hadden ‘m eigenlijk al gewonnen. Zo’n wedstrijd kan je alleen maar verliezen.” Op de ranglijst gaan de Amsterdammers nu samen met DHSC aan kop, twee punten boven ARC. Volgende week wacht de topper in Utrecht.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.