AFC (zondag) opnieuw door Kozakken Boys op forse nederlaag getrakteerd

Tweededivisionist AFC is voor de derde keer dit seizoen fors onderuit gegaan tegen nummer twee Kozakken Boys. Na de 1-5 en 1-4 in de eerste seizoenshelft keerden de Amsterdammers nu met een 4-0 nederlaag terug uit Werkendam. Daardoor is de ploeg van Ton du Chatinier, met drie wedstrijden te gaan, nog niet helemaal veilig.

Binnen een half uur was de wedstrijd al gespeeld. Op dat moment keek AFC tegen een 3-0 achterstand aan en moest het met tien man verder na een rode kaart voor Danny Goedkoop. Hij raakte de bal met de hand en de toegekende strafschop werd benut door Everton Pires Tavares. Daarvoor hadden Abdulsamed Abdullahi (tweede minuut) en Ahmed El Azzouti (22ste minuut) de Werkendammers al op een riante voorsprong gezet.

Daarna speelde AFC een verloren wedstrijd. In het restant van de eerste helft was Kozakken Boys, de oude ploeg van AFC-trainer Ton du Chatinier, nog een paar keer gevaarlijk, maar voorkwam doelman Patrick Zonneveld erger voor zijn ploeg. Na de rust nam de thuisploeg gas terug en probeerde AFC de eer enigszins te redden. Matthijs Jesse was hier dichtbij, alleen eindigde zijn stift over doelman Nils den Hartog tegen de lat. Echt gevaarlijk konden de Amsterdammers vervolgens in de tegenaanval niet meer worden.

In de slotminuut bepaalde Raily Ignacio de eindstand op 4-0 in het voordeel van Kozakken Boys. Na nederlagen in de KNVB Beker en de competitie was dit de derde van het seizoen tegen de nummer twee van de Tweede Divisie. AFC blijft op een dertiende plaats staan, maar is nog allerminst veilig. Volgende week kunnen de Amsterdammers zich tegen HHC Hardenberg, dat voorlaatste staat, revancheren op deze nederlaag.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)