Home / Algemeen / AFC zonder te imponeren terug aan kop

AFC zonder te imponeren terug aan kop

Slechts twee weken is AFC de koppositie in de Tweede Divisie kwijt geweest. De ploeg van Uli Landvreugd pakte deze meteen weer terug van IJsselmeervogels. Zelf wonnen de Amsterdammers met 2-0 van middenmoter Rijnsburgse Boys.

Echt sprake van hosanna was er nog niet op Goed Genoeg. Daarvoor was het vertoonde spel niet goed genoeg. Met slechts negen punten (van de mogelijke 21) dit kalenderjaar leek er wat zand in de motor van de Amsterdammers te zitten. Ondanks de zege hebben ze dat er nog niet uitgekregen. Het spel oogde nog steeds stroperig en bij lange na niet zo sprankelend als vaak voor de winterstop. Winnen is in deze fase van de competitie – er staan na dit duel nog twaalf potjes op de rol – een stuk belangrijker. Daarin toonde AFC zich zakelijker dan de laatste weken.

De overwinning valt in de categorie ‘slechte wedstrijden moet je ook kunnen winnen’. “Het eerste halfuur leek het nergens op. Dat was bedroevend. Veel jongens waren slordig en niet scherp, eigenlijk iedereen. Als ik wist hoe dat kwam, was ik anders begonnen”, klonk het duidelijk uit de mond van Kenny Teijsse. De 26-jarige middenvelder was halverwege de eerste helft nog verantwoordelijk voor de openingstreffer. Dat veranderde er overigens weinig aan. “Ik kon niet eens juichen. Blij dat ik scoor, maar ik kon er niet om te lachen. Het was ook niet om te lachen het eerste halfuur.”

Na de rust was het iets beter, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. De 2-0 was typerend voor het duel. Een lage voorzet van Teijsse werd door Rijnsburgse Boys-verdediger Masies Artien ongelukkig in het eigen doel gelopen. “Een goal en een schijtassist, maar ik teken ervoor”, glimlachte hij. Als Raily Ignacio (voor leeg doel over) en Yordi Teijsse (gekeerd door doelman Richard van Nieuwkoop) hun vizier beter hadden afgesteld, hadden de Rijnsburgers zelfs op een grotere nederlaag getrakteerd kunnen worden. Dat zou overigens teveel van het goede zijn geweest.

Ondanks de overwinning bleef Teijsse kritisch. De rol als ‘jager’ vond hij, na de 4-2 nederlaag bij HHC Hardenberg, wel prettig. Iedereen weer met beide benen op de grond. “Je staat zo lang eerste, iedereen heeft het erover, we kregen weer babbels.” Met IJsselmeervogels houden ze zich niet bezig in Amsterdam. Het is heel simpel: “Als wij alles winnen, zijn we kampioen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC