Home / slideshow / AFC’er Yordi Teijsse vindt bij Kozakken Boys nieuwe uitdaging
Yordi Teijsse

AFC’er Yordi Teijsse vindt bij Kozakken Boys nieuwe uitdaging

AFC neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Yordi Teijsse. De aanvaller maakt de overstap naar competitiegenoot Kozakken Boys, dat de afgelopen seizoenen in de subtop van de Tweede Divisie eindigde.

Het betekent dat Teijsse na drie seizoenen Amsterdam weer verlaat. “Het afgelopen seizoen is er veel gebeurd”, vertelt de voetballer over zijn vertrek. “In goed overleg met de club kwamen we tot de conclusie dat het beter was om AFC te verlaten. De deuren van de vereniging blijven open voor me, maar het is goed om volgend seizoen mijn voeten weer te laten spreken.” De overstap naar Kozakken Boys was vervolgens snel gemaakt. “Ik heb altijd al een goed contact met de trainer van de club (Rick Adjei, red.). Kozakken Boys zocht een spits en dat leek me een leuke uitdaging. De club past volgens mij goed bij me. Ze beschikken volgend seizoen over een uitstekend team en hebben een goede hoofdtrainer voor de groep staan. Daarom kijk ik met veel plezier uit naar de toekomstige samenwerking met Kozakken Boys.”

Teijsse was de afgelopen seizoenen zeer succesvol met AFC. In zijn eerste seizoen behaalde hij direct het kampioenschap in de Tweede Divisie, wat hem eerder al lukte bij Ter Leede en Quick Boys. “Het was écht een onwijs leuke tijd, waarin we een kampioensteam bouwden. We kregen een vriendenteam dat de beste van de competitie werd. Hoewel ik eerder al kampioen werd, is elke titel mij evenveel waard.” De aanvaller hoopt stiekem bij Kozakken Boys hetzelfde te bereiken. “Mensen kennen mijn statistieken en weten daarom dat ik overal goals maak. Daarnaast werd ik bij verschillende teams al in mijn eerste seizoen kampioen. Het zou mooi zijn als dit bij Kozakken Boys eveneens lukt”, aldus Teijsse, die bij zijn nieuwe club weer in de spits mag spelen. “Die positie miste ik absoluut. Dat ik weer tegen mijn broer mag voetballen is daarnaast alleen maar leuk.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC