Home / slideshow / AGB verliest in de slotfase van De Zouaven (0-1)

AGB verliest in de slotfase van De Zouaven (0-1)

Zondag stond de topper tegen AGB en De Zouaven op het programma. Voorafgaand aan de speelronde stond AGB derde en waren De Zouaven koploper in de zondag eerste klasse. Wanneer AGB de wedstrijd winnend wist af te sluiten, sloten de manschappen van Imdat Ilguy aan bij de top van de klasse. Het zat echter niet mee, De Zouaven sloeg in de slotfase van het duel toe en won met 0-1.

De eerste helft had AGB de wind van storm Dennis mee. De Amsterdammers hadden het balbezit en er werd over de grond goed gecombineerd. De bal ging bal van voet tot voer, inclusief hakjes en ballen achter het standbeen. De eerste kans was dan ook voor AGB. Een lange bal werd gedragen door de wind en verkeerd ingeschat door de verdediging van De Zouaven. Bakary Jobe ging er met de bal vandoor, hij werd wel op de hielen gezeten door de verdediging. Zijn schot, hoog in de korte bovenhoek, werd door doelman Patrick Schooneman tot hoekschop verwerkt. Kort daarvoor was Hursut Meric al naar de grond gewerkt in het strafschopgebied. Arbiter Westhoff wuifde het weg, tot onvrede van de aanvoerder van AGB. Het spel was gedurende de eerste helft duidelijk voor de Amsterdammers. Yasin Poyraz en Meric werden veelvuldig gezocht, spits Jobe deed ook actief mee aan het spel. Het team van Imdat Ilguy zette fel druk bij balverlies. De Zouaven moesten het vooral hebben van de omschakeling. De ploeg uit Grootebroek was daarmee wel dreigend. Aanvoerder Roy Janssens kwam mee op en kreeg een kans. AGB-goalie Eric Antwi kwam attent uit en hield zijn doel schoon. Bij een hoge voorzet kwam Antwi ook uit, met de hand raakte hij de bal. Net voordat een aanvaller van De Zouaven erbij kon.

De tweede helft had AGB de wind tegen. Maar had daar minder last van dan de bezoekers de eerste helft. Eerst werd Jobe diep gestuurd, doelman Schooneman kwam glijdend uit en raakte de spits. De botsing was ongelukkig, Jobe kon de wedstrijd gewoon weer vervolgen. Snel daarna werd Burak Bulduk diep gestuurd, maar de grensrechter vlagde voor vermeend buitenspel. Wel kwam De Zouaven beter in de wedstrijd, het kwam aanvallend op de Amsterdamse helft. Tot echte kansen kwam de ploeg niet. AGB was in het tweede bedrijf wel gevaarlijk. Uit een corner schoot Meric op doel, maar de doelman kon de bal redden. Jobe naam het Grootebroekse doel ook onder vuur, maar het schot verdween naast.

De spelers van AGB appelleerden ook voor een penalty, nadat de bal een arm had geraakt. Arbiter Westerhoff wuifde het weg. In de tweede helft wilde De Zouaven wilde ook een penalty. Eveneens als de in de vorige situatie legde de scheidsrechter de bal niet op de stip. De bal raakte de arm wel maar de arm was naast het het lichaam, zo gebaarde Westerhoff. AGB kreeg een reusachtig kans op de openingstreffer, een voorzet van Meric werd van dichtbij door Marouane Bensabouh net naast geschoten. Daarna gingen De Zouaven in de aanval, spelers van AGB stapte in waardoor het een gemakkelijke aanval was voor de gasten. Devin de Winter wist Antwi te verschalken en schoot de bal makkelijk binnen. AGB zette nog wel een slotoffensief in, waar genoeg dreiging vanuit ging. Echter wisten de Amsterdammers niet meer te scoren. Na het laatste fluitsignaal stoven alle aanwezigen snel weer weg om aan de wolkbreuk te ontkomen.

Door de nederlaag van AGB sluit de ploeg niet aan bij de top van de zondag eerste klasse. De aanwezige leden van SDZ zagen De Zouaven ook weer uitlopen. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend