AGB boekt verdiende overwinning

AGB heeft zondagmiddag een 2-4 overwinning geboekt op Legmeervogels. Het elftal van trainer Imdat Ilguy kwam 0-2 voor, zag de stand vervolgens gelijk worden, maar wist alsnog de winst over de streep te trekken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 1A

Voorsprong

AGB begon overduidelijk niet scherp aan de wedstrijd. De Amsterdammers lieten Legmeervogels voetballen en wisten de wedstrijd daardoor niet te controleren. Totdat AGB op voorsprong kwam door Burak Bulduk :0-1. Het was een belangrijke treffer voor de bezoekers, want vervolgens kwam het team beter in de wedstrijd. Het wist meer druk uit te oefenen op de opbouw van Legmeervogels, waardoor de thuisploeg niet meer aan het voetballen toekwam. Dat leidde tot de 0-2 door Bakary Jobe.

Het leek er dan ook op dat AGB het duel definitief naar zich toe zou trekken, maar niets was minder waar. Legmeervogels kwam wat meer aan voetballen en wisten nog vóór rust de aansluitingstreffer te maken. Vanuit een moeilijke hoek werd de keeper van AGB gepasseerd door Regilio Kranenburg. Daarmee kwam de ruststand op 1-2 te staan.

Omslag

Het beloofde een spannende tweede helft te worden, en dat werd het. AGB begon de tweede helft zwak en kreeg de eerste waarschuwing van Legmeervogels. Blijkbaar was dat niet genoeg: kort daarna viel alsnog de gelijkmaker. Wederom was het Kranenburg die de treffer maakte. Het doelpunt kwam als een mokerslag, want AGB was duidelijk van zijn à propos. Een schotkans van Legmeervogels ging kort na de gelijkmaker langs het doel van AGB.

Vervolgens kwam een bizar moment toen Legmeervogels een doelpunt leek te maken. De bal ging over de keeper en stuiterde richting de doellijn, waar deze vanaf werd gehaald. De vraag was echter of de bal over de lijn was gegaan. De scheidsrechter beoordeelde van niet, dus ging het spel verder. Na dat moment ging AGB beter voetballen en creëerde het diverse kansen voor de overwinning. Die kwam er, want Marouane Bensabouh en Hursut Meric maakten de 2-3 en 2-4.

Moeilijk gemaakt

Ilguy vond na het duel dat AGB het voor zichzelf moeilijk maakte. “Wij hebben Legmeervogels in de wedstrijd geholpen, doordat wij slap gingen voetballen.” Desondanks was Ilguy tevreden met de overwinning. “Ik zei het net al in de bespreking: het gaat om de drie punten. Over twee jaar herinnert zich niemand meer hoe we die hebben binnengehaald.” Nu is het voor AGB winterstop. “Begin januari gaan we met zijn allen naar Turkije om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.”

Tekst: Jordi Smit

Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB