AGB en Hoofddorp met veel doelpunten in evenwicht

Niet echt mooi voetbal, maar entertainment en doelpunten vergoeden een hoop voor de toeschouwers. Door een 3-3 gelijkspel moesten promovendi AGB en Hoofddorp in de zondag eerste klasse A de punten delen, terwijl ze eigenlijk de stap naar het linkerrijtje wilden maken.

Beide oefenmeesters waren het erover eens dat een gelijkspel recht deed aan de verhoudingen. Al hield AGB-trainer Senel Cebar er toch een zuur gevoel aan over. “We waren heel gedreven, zeker na de overwinning op DEM. Bij het ingaan van de blessuretijd stond het 3-2 voor ons. Het voetbal was niet echt mooi, dus ik dacht: fijn om er dan alsnog drie punten aan over te kunnen houden. Maar helaas scoorde Hoofddorp de hele wedstrijd al op cruciale momenten.”

Sven Wierda zorgde uit een hoekschop vlak voor tijd voor de late gelijkmaker. Eerder sloegen de gasten al toe in het begin van de eerste en tweede helft. De wedstrijd was pas net begonnen toen Jasmin Ramic door miscommunicatie in de verdediging van AGB eenvoudig raak kon koppen. Die 0-1 viel in de derde minuut. Op slag van rust bracht een van richting veranderd schot van Sergio Comvalius AGB weer op gelijke hoogte, maar vlak na de hervatting sloeg Hoofddorp opnieuw toe. Hier zat wel wat geluk bij. Mahir Ünver, vorig seizoen nog actief bij Hoofddorp, raakte de bal ongelukkig en zag deze vervolgens achter zijn eigen doelman Mitchel Vincken belanden: 1-2.

AGB moest in de achtervolging en kwam na ruim een uur spelen ook verdiend op gelijke hoogte. Een hard schot van Nessie Imac verdween onhoudbaar in het net: 2-2. Toen voormalig Hoofddorp-speler Lesley van Dams vijf minuten voor tijd van dichtbij de 3-2 binnen tikte, dachten de Amsterdammers dat de buit binnen was. Totdat Wierda zijn ploeg alsnog een verdiend punt bezorgde: 3-3.

“Wij zijn hierheen gegaan om niet te verliezen en dat is ons gelukt”, zei Hoofddorp-trainer Jerry Verschoor. “Ik denk niet dat heel veel teams hier gaan winnen. Op een slecht grasveld, dat AGB gewend is. Een gelijkspel is prima.” Veel schieten beide ploegen er echter niet mee op. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Ton Hofstra Fotografie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)