AGB heeft geen kind aan Huizen en bekert door

Op een regenachtig sportpark Ookmeer ontving AGB woensdagavond Vierde Divisionist Huizen in de achtste finale van de districtsbeker. De bezoekers die de regen hadden getrotseerd werden – vooral in de eerste helft – verwend: 5-2.

Huizen kreeg al na een minuut te maken met een domper, toen Frank van den Bosch met enkelblessure uitviel. De club had sowieso al te maken met wat afwezigen. AGB begon het duel sterk en kwam na een kwartier op voorsprong. Kerem Koc stuurde Jordan de Jong diep, die de bal vanaf de achterlijn voor het doel bracht. Edip Biberoglu kom binnen lopen.

Lang kon AGB niet van de voorsprong genieten, een minuut later voel de 1-1. Sergio Kozjak kon er vandoor, omspeelde Selahattin Dagasan en scoorde. De Amsterdammers waren het even kwijt en moesten weer een paar minuten later ook de 1-2 incasseren. Na balverlies van Faouzi Ben Yerrou kon Huizen counteren. Het eindstation was Hidde van der Veldt.

Maar nog voor rust stelde AGB orde op zaken met een drietal goals. Eerst was het Adil Amghar el Yettefti, die fraai afrondde na een voorzet van Hursut Meric. Een paar minuten later maakte Biberoglu zijn tweede goal van de avond: 3-2. Voordat de 4-2 viel, raakte Adil Amghar el Yettefti nog de paal. Vlak voor rust was het wel nog een keer raak. Na een overtreding op Mohammed Beklach ging de bal op de stip. De Huizenaren waren het daar niet mee eens, omdat zij dachten aan buitenspel. Het deerde Meric niet, hij maakte er 4-2 van. Daarmee was de ruststand bereikt.

Na rust was de wedstrijd minder spectaculair: Huizen kon niet echt potten breken, AGB hoefde niet meer. Het maakte zo’n tien minuten na rust nog wel de 5-2. Biberoglu maakte met het hoofd zijn hattrick compleet.

Daarna was het bij vlagen zeker alsnog genieten. Zo deed Meric verwoede pogingen om ook een goal uit open spel te maken. Dat lukte niet, maar zijn fraaie acties maakten veel goed. Verder dwong invaller Revelinio Vermeer doelman Tim van Dompzelaar nog tot een redding met de voet en miste Adil Amghar el Yettefti nog een 100% kans voor open doel. Aan de andere kant zorgde Ritchie Zinga zo nu en dan voor wat Huizense dreiging, maar de bezoekers wisten niet meer in de wedstrijd te komen.

AGB bekert dus door, het plaatst zich voor de laatste 8. Bekijk via de link hieronder de andere uitslagen: