AGB komt goed weg met nipte zege bij De Meer

Vorige week schakelde AGB zichzelf uit in de strijd om de periodetitel, door met 1-3 van Vitesse ’22 te verliezen. Zondagmiddag ging het op bezoek bij De Meer, dat het nog lastig heeft in de eerste klasse. Maar tegen AGB bleef de ploeg van Marciano Nonneman knap overeind en had het minimaal recht gehad op een punt, maar uiteindelijk zat dat er niet in: 0-1.
De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor de thuisploeg, met onder andere een schot van afstand van Necati Delibasi. Halil Suzulmus, die Selahattin Dagasan verving onder de lat, hoefde echter niet in te grijpen. Met ruim tien minuten op de klok kreeg AGB zijn eerste mogelijkheid en dat was meteen een honderd procent kans, want de bal ging op de stip. De inzet van Adil Amghar El Yettefti was echter slap, waardoor Alex Guerra kon redden. Daarna ging het spel wat op en neer. De Meer wist AGB geregeld tot aan het eigen strafschopgebied terug te dringen, maar daarna strandde het vaak. Aan de andere kant werden de bezoekers echter ook niet echt gevaarlijk. Beide ploegen kregen voor rust nog een grote mogelijkheid op de openingstreffer. Eerst raakte De Meer de paal en een paar minuten later kreeg Jordan de Jong een grote kans voor AGB. Hij werd goed weggestuurd door Hassan Aanzi, maar schoot een op een met Guerra wild over.
In de tweede helft werd voetballen steeds lastiger op het grasveld dat vanochtend nog bevroren was en nu flink zompig door de regen. Het duel leek dan ook op een 0-0 af te gaan stevenen, maar uiteindelijk kwam daar toch nog verandering in. Een zondagsschot van Jordan de Jong krulde zomaar de kruising in: 0-1. Daarna leek AGB even los te zijn en kreeg het kansen op meer goals. Zo kon Adil Amghar El Yettefti na een goede solo alleen op Guerra af, maar de doelman schermde de korte hoek goed af. Even later leek hij opnieuw op weg naar de 0-2, maar dit keerde speelde hij de bal te ver voor zich uit. Aan de andere kant dook De Meer ook nog een paar keer op voor de goal van Suzulmus, maar het wist de 1-1 niet meer te forceren.
Voor AGB een belangrijke zege om aansluiting te houden bovenin, voor De Meer was het behoorlijk zuur dat het geen resultaat wist te boeken. Volgende week treft het met IVV een (oude) bekende, vorig seizoen streden beide teams om de titel in Zondag 2b. AGB speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)