Home / Algemeen / AGB met 2-0 langs DSOV

AGB met 2-0 langs DSOV

De tegenstander van AGB dit weekend was DSOV uit Vijfhuizen. De bezoekers zitten in roerig vaarwater. De club nam afscheid van trainer Edward Metgod en vorig weekend werd er voor het eerst een overwinning geboekt. In datzelfde weekend ging AGB met 1-0 ten onder bij AFC’34.

De weersomstandigheden op Sportpark Ookmeer waren zondag grillig. Buien werden afgewisseld met een herfstzonnetje. De wedstrijd begon open. Zowel AGB als DSOV zocht de aanval, maar tot grote kansen wisten allebei de ploegen niet te komen. Het veldspel speelde zich vooral rond het middenveld af, terwijl AGB wel meer de bal had. De ploeg van trainer Imdat Ilguy speelde het positiespel en zette bij balverlies fel druk. Na zo’n vijftien minuten spelen fopte aanvoerder Hursut Meric zijn tegenstander. De buitenspeler zocht de volgende tegenstander op en gaf een puntgave voorzet. Linksbuiten Hassan Aanzi was naar de doelmond gekomen en kopte binnen: 1-0.

In de tweede helft zette DSOV meer aan, de bezoekers moesten immers komen. De grootste kans ontstond uit een hoekschop. De bal werd voorgegeven en door een DSOV’er gekopt, een AGB-speler wist de bal van de lijn te halen. Maar het was AGB dat de score verdubbelde. Marouane Bensabouh schoot van een meter of 17 van het doel. Een ogenschijnlijk eenvoudige prooi voor keeper Tarek Kharboutli, maar de doelman liet de bal slippen waardoor deze in het doel rolde.

Het verzet van DSOV was gebroken, maar AGB had de wedstrijd ook eerder kunnen beslissen. De Amsterdammers hadden echter het vizier niet op scherp staan of maakten een verkeerde keuze. Na de wedstrijd baalde trainer Ilguy daar ook van. “Op dit moment gaat het scoren nog niet zoals we willen. Soms blijven we te lang breien, af en toe moeten we gewoon uithalen. Terwijl op andere momenten juist het overzicht moet worden behouden. De overwinning is mooi voor het team, in de kleedkamer ging het zojuist even goed los. Dit had het team echt nodig.”

Volgend weekend is AGB vrij. Over twee weken gaan Ilguy en zijn mannen op bezoek bij Legmeervogels. Bekijk hier de overige uitslagen in de eerste klasse zondag.

Bekijk hier meer foto’s van het duel.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB