AGB onderuit tegen FC Uitgeest

AGB is bij de hervatting van de competitie tegen een 0-3 nederlaag aangelopen tegen FC Uitgeest. Dat had ook zomaar heel anders kunnen lopen, want bij een 0-0 stand werd AGB een loepzuivere penalty onthouden.

De Amsterdammers waren in de eerste helft de bovenliggende partij en kregen via Marouane Bensabouh diverse kansen, maar goals vielen er niet. Vlak voor rust werd AGB opnieuw gevaarlijk via Hursut Meric, die in het strafschopgebied werd gevloerd. Penalty, zou je denken, maar de scheidsrechter van dienst dacht daar anders over. Zo werden met een 0-0 stand de kleedkamers opgezocht.

Na rust was Bakary Jobe dichtbij de 1-0, toen hij alleen op doelman Lex de Haan af kon. De pas 17-jarige doelman redde echter knap. Het was FC Uitgeest dat vervolgens na ruim een uur spelen de leiding nam. Een vrije trap van Kick Smit werd van richting veranderd, waardoor Selahattin Dagasan er niet meer bij kon. Een paar minuten daarna werd het 0-2 via Wessel Schilp. AGB ging voor het slotoffensief, maar dat kwam niet echt van de grond. Aan de andere kant ging de bal vlak voor tijd nog wél op de stip. Mike Olgers mocht voor de 0-3 zorgen.

AGB vond voor de winterstop net weer aansluiting bij de top, maar haakt na deze nederlaag voorlopig weer af. Volgende week staat de derby tegen SDZ op het programma.