Home / Algemeen / AGB start weer met zaterdagteam

AGB start weer met zaterdagteam

In het seizoen 2018/2019 startte AGB voor het eerst met een zaterdagelftal. Het team eindigde op de twaalfde plek, maar het seizoen daarna werd er besloten om het team niet in te schrijven. Echter gaat de club uit Nieuw-West vanaf komend seizoen weer voetballen op zaterdag. Aan het roer staat Noreddin el Bakkali, hij was de afgelopen drie seizoenen trainer van het tweede elftal van RODA ’23.

“Een aantal bestuursleden van AGB ken ik al een tijdje en hoorde dan vaak ‘Hey Noreddin, wanneer ga je bij AGB wat doen?’. Als de tijd daar is, dan sta ik daar zeker voor open, was dan altijd mijn antwoord”, zo vertelt hij. De tijd is er nu rijp voor, na drie jaar bij RODA ’23 in Bovenkerk. “Ik heb veel geleerd bij RODA ’23 en ben de club dankbaar voor de mooie jaren.”

“Het is de bedoeling dat wij in de toekomst hoger dan de vierde klasse gaan spelen”, vertelt hij over de plannen met AGB. Op Sportpark Ookmeer is de nieuwe selectie al gevormd. “Er zitten een paar jongens bij die op een aardig niveau gevoetbald hebben of nog steeds voetballen. Zo stappen twee jongens van de zondag 1 over (Furkan Özer en Bilal el Achkar, red.). Daarnaast komt ook Hakim Boudchourt over van DCG. Het gaat een echt leuk team zijn, als ik ze in de voorbereiding topfit krijg, dan verwacht ik dat we wel om de bovenste plekken mee kunnen doen.”

Bij AGB gaat El Bakkali een dubbelrol vervullen. Hij wordt naast trainer van het zaterdagteam ook Technisch Jeugdcoördinator Bovenbouw, terwijl Hursut Meric verantwoordelijk gaat worden voor de onderbouw. “Naast het trainerschap ga ik ook aan de slag als coördinator van de bovenbouw, zodat het niveau van de jeugd omhoog gaat. Samen met Hursut ga ik het niveau omhoog krikken.” Het nastreven van een hoger niveau bij de jeugd heeft meerdere redenen: een lager verloop van spelers en meer voetballers die de senioren bereiken. “Ook is het mooi als er vanuit de jeugd een doorstroming komt naar de senioren elftallen, dat kan dan naar het zaterdag- of zondagteam.”

Secretaris en jeugdvoorzitter Celal Aslan is zeer tevreden met het aanstellen van El Bakkali. “Wij vertrouwen en geloven er heilig in dat wij onze jeugdopleiding op de goede weg kunnen houden en de vaart kunnen versnellen om onze uiteindelijke doel om spelers op te leiden voor BVO’s en onze zaterdag of zondag selectie.” El Bakkali zijn staf bestaat verder uit assistent-trainer Savaş Söylemez en keeperstrainer Yavuz Sönmez. Bekijk de selectiespelers van AGB in ons Transfermarkt overzicht.

Archieffoto door Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB