AGB doet zichzelf tekort en loopt in slotminuut tegen nederlaag aan

Zondagmiddag ontving AGB LSVV op Sportpark Ookmeer. Dat deed het niet op de eigen velden, want die waren door de vele regen onbespeelbaar geworden. Gelukkig kon er uitgeweken worden naar een kunstgrasveld van Vlug en Vaardig en kon de wedstrijd toch gespeeld worden. AGB deed zichzelf tekort en liep in de slotminuut tegen een 1-2 nederlaag aan.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 1a

De ploeg van Imdat Ilguy begon goed aan de wedstrijd en verscheen veelvuldig voor het doel van LSVV. De eerste poging was van Bilal El Achkar, die na een goede actie van Hursut Meric naast schoot. LSVV werd vooral in de omschakeling gevaarlijk en AGB had hier en daar een overtreding nodig om dat af te stoppen. Een vrije trap werd hard tegen het hoofd van Faouzi Ben Yerrou geschoten. Die ging naar de grond, maar kon gelukkig weer verder spelen. Daarna werd AGB weer gevaarlijk, zo werd een afstandsschot van Marouane Bensabouh met moeite overgetikt door Job Rouwhorst. AGB had veruit het betere van het spel, maar wist de kansen niet te benutten. LSVV werd bij vlagen gevaarlijk. Zo belandde 10 minuten voor rust een schot in het zijnet en kwam het er even uit met Martijn Groff en Toine Merk, maar Eric Antwi kwam goed uit zijn doel en redde knap. Met een 0-0 stand leken we de rust in te gaan, maar AGB maakte toch nog de 11. Uit een voorzet van Hursut Meric was het Yasin Poyraz die de 1-0 binnen liep.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor AGB, dat meteen na rust een reusachtige kans kreeg om de score te verdubbelen. De bal spatte op de lat uiteen en in de counter was het raak aan de andere kant: 1-1. In de tweede helft ging alles een tempootje lager en waren er minder kansen dan in de eerste helft. Toch had de thuisploeg nog steeds voldoende mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. Zo brak invaller Mineo Berrenstein goed door op rechts. Hij legde de bal breed op Marouane Bensabouh, maar die schoot die bal naast. Omdat AGB het niet afmaakte, rook LSVV bloed en werd het steeds gevaarlijker. Het dwong Antwi een keer ver uit zijn doel te komen, wat maar net goed afliep. Ook een corner was gevaarlijk, maar werd naast gekopt. Het leek 1-1 te worden, maar in blessuretijd viel ook nog de 1-2 voor LSVV. AGB verloor de bal na een ingooi op eigen helft en dat resulteerde in een tegengoal.

Welk gevoel hield Imdat Ilguy over aan de wedstrijd? “Hou op. Je kan voetballen wat je wil, maar als je niet scoort houdt het op”, aldus de trainer na afloop. “Wij hebben tot de 16 en soms zelfs nog in de 16 goed gecombineerd, maar je moet wel scoren. Dat was vorige week ook al een probleem. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze ploeg meer gaat scoren, dan komt het zeker goed.”

Opstelling AGB: Eric Antwi, Massin El Azzouzi, Omer Ozcelik, Marouane Bensabouh, Faouzi Ben Yerrou, Arsenio Dihalu, Yasin Poyraz, Hursut Meric, Enis Varisli, Bilal El Achkar, Burak Bulduk

Foto’s: Mario Wormhoudt