Home / Algemeen / AGB ten koste van SDO naar halve finale nacompetitie

AGB ten koste van SDO naar halve finale nacompetitie

Vorig weekend wist AGB net niet het kampioenschap in de eerste klasse binnen te slepen. Wel ging de ploeg van trainer Imdat Ilgüy de nacompetitie in. Op Sportpark Ookmeer kwam SDO uit Bussum op bezoek. In de reguliere competitie wist SDO op de laatste speeldag de veertiende positie te veroveren, terwijl het bijna het hele seizoen de laatste stek in de Hoofdklasse had bezet.

De Amsterdammers begonnen de wedstrijd zoals ze vaak hebben gedaan dit jaar: aanvallend en de tegenstander afjagen. In de beginfase mogelijkheden voor (tweemaal) AGB-spits Bakary Jobe. De tweede keer kon hij een rebound na een vrije trap van Hursut Meric net niet binnen schieten. Naast het voetballend creëren van kansen, stuurde Massin el Azzouzi zijn ploeggenoot Adil Amghar el Yettefti diep. De jongeling legde af op middenvelder Bensabouh, maar zijn schot zeilde over. Duidelijk werd dat AGB vol overgave voor de overwinning speelde.

Aanvoerder Meric draaide een hoekschop in, terwijl Mitchell Theuns naar de tweede paal bewoog. Geheel vrij kopte hij de openingstreffer tegen de touwen. Een paar minuten later had de 2-0 al op het scorebord kunnen staan. Een schot van Amghar el Yettefti spatte uiteen op de lat. In de eerste helft zocht AGB meermaals de captain, die met zijn acties een plaag was voor zijn tegenstander. Hij werd met een half uur op de klok diep gestuurd. Aan de rand van het strafschopgebied wachtte hij tot zijn ploegmakkers waren aangesloten. Met een goede passeerbeweging ging Meric voorbij zijn tegenstander en gaf voor: panklaar op het hoofd van spits Jobe. SDO-keeper Rolf Hazelaar was geklopt en kon de tweede Amsterdamse treffer uit het doel vissen. Daarna wist Meric zichzelf op het wedstrijdformulier te zetten. Hij kreeg de bal van Marouane Bensabouh. De buitenspeler kwam naar binnen en schoot met zijn linker de 3-0 binnen en sprong de staf van AGB ik de armen.

Gedurende de pauze werd duidelijk dat SDO uit een ander vaatje moesten tappen. Naast een dot van een kans bij de 1-0 stand hadden de Bussumers weinig in de melk te brokkelen. De ploeg van Roy Versluis kreeg wat peper in de thee, want de tweede helft bracht men meer strijd in. Uit een corner wisten de bezoekers op mooie wijze de 3-1 te maken. AGB was gedurende het tweede bedrijf niet wat het in de eerste 45 minuten was. Er was minder concentratie en de ploeg maakte vaak de verkeerde keuze. Wel hield de ploeg na de 3-1 lang stand. Onder meer met een uitstekende tackle van rechtsback Faouzi Ben Yerrou en goede reddingen van keeper Selahattin Dagasan. Bij SDO-spits Luuk van Huisstede stond het vizier niet op scherp. Bij een razendsnelle en goed uitgespeelde counter was hij het eindstation. Alleen zijn schot was niet goed, waardoor AGB op een 3-1 voorsprong bleef.

Twintig minuten voor tijd had de beslissing voor AGB moeten zijn. Meric speelde Jobe strak aan. Laatstgenoemde controleerde de bal en schoot naar de hoek. Echter net iets te ver gemikt, want de bal kwam tegen het aluminium aan. Tien minuten later maakte SDO de aansluitingstreffer. Uit een corner wist uiteindelijk Aron Klaassen de tweede Bussumse treffer tegen de touwen te krijgen. In de, langdurige, slotfase was het voor AGB even billenknijpen want SDO speelde alles of niets. Dit bood voor AGB ook de nodige ruimte, maar op een gegeven moment was bij meerdere spelers de pijp leeg. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende Roy Witlox was AGB verzekerd van de volgende ronde in de nacompetitie.

Trainer Ilgüy zag de tweede helft met lede ogen aan. “Het was weer te nonchalant. We hadden het al in de eerste helft moeten beslissen.” Er wacht AGB nu een uitwedstrijd bij FC Boshuizen. Een tegenvaller voor de Amsterdammers, want Boshuizen speelt op echt gras.

Bekijk hier de foto’s van het duel.