AGB verdubbelt puntentotaal na winst op DSOV

De seizoensstart van AGB was niet al te best. Tot dit weekend had de club, spelend op Sportpark Ookmeer, uit vijf wedstrijden drie punten verzameld. Wel kampt de ploeg met enkele blessures en was Enes Varisli geschorst. Zondag nam AGB het op tegen DSOV uit Vijfhuizen. DSOV had in de eerste zes wedstrijden negen punten gehaald. AGB won de wedstrijd gemakkelijk met 2-0.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse A te zien.

AGB wijt de mindere start aan veel nieuwe spelers zijn, slechts enkele basisspelers van het afgelopen seizoen heeft trainer Imdat Ilguy tot zijn beschikking. Met een grotendeels nieuwe ploeg moet hij de automatismen erin slijpen, ook moeten de spelers aan elkaar wennen. Hursut Meric is één van de spelers die wel langer bij AGB speelt. De oud-profvoetballer is aanvoerder bij AGB en dit seizoen al meerdere malen belangrijk met zijn standaardsituaties. Tegen DSOV was Meric weer van waarde voor AGB. In minuut 40 nam hij een vrije trap waaruit Yasin Poyraz de 1-0 kon binnenkoppen. De eerste helft kwam AGB niet in de problemen, het wist de score zelfs nog bijna te verdubbelen. Echter haalde een verdediger van DSOV de bal net voor de lijn weg.

Na rust werd duidelijk dat DSOV graag op gelijke hoogte wilde komen. De bezoekers uit Vijfhuizen kregen enkele mogelijkheden, zo ging een lob van Lars van Rijn over. Verder schoot DSOV nog enkele malen, wat geen gevaar voor AGB opleverde. Door het aanzetten van DSOV kreeg AGB meer ruimte in de omschakeling, echter wisten de Amsterdammers dit niet in doelpunten om te zetten. Doelman Eric Antwi zette met een verre doeltrap de 2-0 op. Een verdediger van DSOV wilde de bal terugkoppen naar zijn doelman, maar deed dit te zacht. Hiervan wist AGB-spits Bilal el Achkar te profiteren, hij onderschepte de bal en schoot de 2-0 binnen. Dit was tevens de eindstand.

“We hadden de hele wedstrijd onder controle”, aldus Ilguy na de wedstrijd. “Achterin stond het bij ons heel erg goed, daardoor was er geen gevaar en paniek. Daar ben ik heel erg blij mee, want dan kan je op de 0 spelen.” De oefenmeester ziet ook dat zijn ploeg steeds minder weggeeft en ziet daarin een stijgende lijn. “Het gaat steeds beter en we kunnen groeien.”

Foto’s: Mario Wormhoudt