Home / slideshow / AGB verlengt met Ilguy: “Hij begrijpt ons en kent de club”

AGB verlengt met Ilguy: “Hij begrijpt ons en kent de club”

Imdat Ilguy blijft nog een jaar langer bij AGB. De Amsterdamse vereniging is zeer tevreden over de verrichtingen van de oefenmeester. “Er is voor ons geen enkele reden om de samenwerking te beëindigen”, zo benadrukt voorzitter Orhan Aslan.

Waar de hoofdtrainer bij zijn aanstelling hoopte om met de vereniging snel te promoveren naar de Hoofdklasse, bleek dit door de coronacrisis echter een lastig verhaal te zijn. AGB heeft er echter alle vertrouwen in dat Ilguy het gaat lukken om zijn doelstelling te behalen. “De klik tussen de club en trainer is aanwezig”, stelt Aslan. “Hij begrijpt ons en kent de club. We weten wat hij kan en hopen dat het hem lukt om met AGB voor promotie te strijden.”

Ilguy staat niet alleen bekend om zijn kwaliteiten op het veld, ook achter de schermen blijkt hij een duidelijk talent te hebben. De hoofdtrainer communiceert namelijk feilloos met de mensen binnen de vereniging, waardoor iedereen weet waar hij aan toe is. “Hij is zeker veeleisend, maar juist op een goede manier. Hij heeft veel verstand van voetbal en brengt de club naar een hoger niveau. Dat hebben we ook nodig, want op die manier weten we steeds verder te groeien.”

Door de coronacrisis kreeg Ilguy echter nog niet de tijd om alles uit het team te halen. Aslan is benieuwd wat de oefenmeester voor elkaar krijgt. “Hoewel het door corona lang niet altijd leuk is om te voetballen, blijft Imdat de moed erin houden en behoudt hij de motivatie om de jongens beter te maken. Dat straalt af op de spelers, want ook die blijven op de trainingen komen. Imdat is kortom een ontzettend fijn mens om bij deze club te hebben rondlopen.”

Voor de hoofdtrainer zélf was het eveneens geen discussiepunt of hij nog een seizoen langer wilde doorgaan bij AGB. De oefenmeester heeft het nog altijd erg naar zijn zin. “Ik hoop de gehele club nóg verder te professionaliseren, zodat we het niveau omhoog brengen. Wanneer je kijkt naar het verschil toen ik bij de club kwam en waar we nu staan, kan je niets anders dan tot de conclusie komen dat we grote stappen hebben gezet. Dat hebben we uiteindelijk met de gehele club gedaan.”

Het is voor Ilguy overduidelijk de topprioriteit om naar de Hoofdklasse te promoveren. Of dat dit seizoen al lukt, is echter de vraag. “We zijn het voetbaljaar niet goed begonnen. Dat kwam mede omdat we onze kansen niet afmaakte. Ik heb het gevoel dat er inmiddels iets staat waarop we verder kunnen bouwen. Misschien lukt het dit jaar al om te promoveren, maar anders gaan we daar volgend seizoen voor. Ik verwacht dat de kern dan bij elkaar zal blijven en we verdergaan met doorselecteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB
Send this to a friend