AGB verliest na rode kaart van Fortuna Wormerveer

Afgelopen zondag ontving het Amsterdamse AGB Fortuna Wormerveer. De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld van Vlug en Vaardig, aangezien het veld van AGB niet bespeelbaar was door de vele regen. Fortuna Wormerveer en AGB stonden in de eerste wedstrijd van het seizoen ook al tegenover elkaar, toen won Fortuna met 7-2.

“Het was van ons niet zo’n hele beste wedstrijd. Niet dat we slecht waren”, aldus AGB-trainer Imdat Ilguy over het treffen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De bezoekers uit Wormerveer konden de grootste mogelijkheden noteren. Zo werd onder meer de paal geraakt. AGB en Fortuna vochten een waar voetbalgevecht uit, zonder dat een van beide ploegen over de schreef ging. Ondanks dat de gasten het aluminium hadden geraakt werd er met 0-0 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

In het tweede bedrijf streden beide ploegen voor de overwinning. Tot ongeveer de zeventigste minuut was de grootste kans voor AGB, maar de doelman van Fortuna hield zijn ploeg op de been. Met nog twintig minuten te spelen moesten de Amsterdammers met tien man door. Massin el Azzouzi kreeg een direct rode kaart van de arbiter. Ilguy vond dat El Azzouzi geen rode kaart moest krijgen. “Ik vond het geen overtreding, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter gaf Massin rood. Dat moet je dan accepteren. Maar met tien man deden we het ook niet slecht.” In de laatste minuut van de reguliere speeltijd sloeg het noodlot voor AGB toe. Na een inschattingsfout bij AGB wist Emre Bilgin de bal goed in de hoek te schieten. De buitenspeler van Fortuna wist in de blessuretijd de score nog te verdubbelen naar 0-2.

Volgende week zondag gaat AGB op bezoek bij DSOV uit Vijfhuize.

Fortuna Wormerveer maakte foto’s van de wedstrijd. Klik hier om de foto’shier om de foto’s te bekijken.

Foto bij Artikel: Archieffoto Jos Spitteler