AGB verliest van zichzelf en Vitesse ‘22

Deze speelronde was er geen publiek welkom bij de wedstrijd tussen AGB en Vitesse 22. In de nacompetitie van vorig seizoen hadden de Amsterdammers tweemaal vuurwerk afgestoken, waardoor de tuchtcommissie van de KNVB AGB strafte. De uitkomst was een wedstrijd zonder publiek, inclusief een boete van 500 euro. Vanaf de weg langs het sportpark hadden zich tientallen toeschouwers verzameld, zodat er toch een glimp van het duel kon worden meegepakt.

De thuisploeg speelde een prima eerste helft, waarbij er menig kans werd gecreëerd. Vitesse 22 werd volledig in de achteruit gedrukt en de gasten kwamen maar sporadisch over de middellijn. Echter stond het vizier van AGB niet op scherp, niet voor het eerst deze jaargang. De Amsterdammers hadden moeite met afronden, wel kwamen ze op voorsprong. Aanvoerder Hursut Meric deed het voorbereidende werk en legde af op Jordan de Jong. Hij wist de doelman van Vitesse 22 te passeren en de 1-0 op het scorebord te zetten. Trainer Imdat Ilguy zag zijn ploeg echter te veel dribbelen en lopen met de bal. Terwijl de spelers eigenlijk de bal het werk moest laten doen. “We hadden gewoon de 2-0 moeten maken, we hadden genoeg gecreëerd…”

In het tweede bedrijf ging AGB zowaar nog meer dribbelen en hield Vitesse 22 in leven. Uit de tegenstoot kreeg Vitesse 22 een strafschop. Joey van Esveld schoot raak en maakte de 1-1. Voor AGB zat het daarna niet mee, want via de eigen Gairvyno Zeefuik werd het 1-2 voor Vitesse 22. In de slotfase ook nog 1-3. Hamza Amghar el Yettefti maakte een overtreding in het strafschopgebied, werd met rood van het veld gestuurd en AGB kreeg een penalty tegen. Deze mogelijkheid werd door Ron Scheffer benut, waardoor het 1-3 werd.

“We staan nu weer met beide benen op de grond”, aldus een realistisch trainer Ilguy na de wedstrijd. “We wisten dat dit een keer ging gebeuren. Tegenstanders zullen vaker op deze manier spelen. Daar moeten we ons tegen wapenen. Het kan eens gebeuren, maar nu moeten we er van leren en weer een mooie reeks neerzetten.”

Bekijk hier de foto’s van John Beckman.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB