AGB verslaat DCG in matig duel

Op zondag stond er nauwelijks meer bekervoetbal op het programma, maar met AGB – DCG stond er in ieder geval een kraker op het programma. Het gehoopte spektakelstuk bleef echter uit en AGB won met 3-1.

Na twee overwinningen was AGB al door naar de knock-outfase van het bekertoernooi. Omdat Victoria en Pancratius zaterdag al in actie waren gekomen, waren de verhoudingen in de groep duidelijk en wist DCG dat het met twee goals verschil mocht verliezen om ook door te gaan. Trainer Senel Cebar hield echter ook de competitiestart volgende week tegen IVV in zijn achterhoofd en nam geen risico met spelers die pijntjes of lichte blessures hadden. Daardoor verscheen DCG met een wat geïmproviseerde opstelling aan de aftrap.

De tweedeklasser had het in de openingsfase lastig met Hursut Meric, al binnen tien minuten pakten zowel Anass Benhammouch als Abderahmane Ouabba geel na een overtreding op de oud-prof. Toch was het DCG dat op voorsprong kwam na iets meer dan een kwartier voetballen. Na balverlies van AGB kon Benhammouch er vandoor en rondde hij het netjes af: 0-1. Het duurde niet heel lang voordat de gelijkmaker viel. Een voorzet van Meric vanaf rechts werd door de keeper van DCG niet gepakt, waarna de bal bleef hangen en Maraoune Bensabouh kon binnen tikken. Met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Een minuut of tien na rust maakte Dennis Imasogie bijna een eigen goal, toen hij een bal die hij wilde wegwerken compleet verkeerd raakte. Gelukkig voor DCG verdween de bal net naast het doel. Maar AGB had dat niet nodig om op voorsprong te komen. Het was wederom Bensabouh die scoorde, dit keer met het hoofd na een voorzet van Meric. In het half uur dat nog volgde was het vooral de thuisploeg die nog kansjes kreeg en in de slotfase werd het ook nog 3-1 via Ouail El Achkar. Lesley van Dams, die zondagmiddag centraal achterin speelde, deed nog een uiterste poging de bal weg te halen, maar gleed met bal en al het doel in.

3-1 was de eindstand, waarmee AGB en DCG beiden door zijn in de beker. Volgende week opent DCG zoals gezegd de competitie met een pittig duel tegen IVV. AGB ontvangt LSVV.