AGB verslaat Hoofddorp met 4-0

AGB heeft afgelopen zondag Hoofddorp met 4-0 verslagen. In de zondag eerste klasse A heeft AGB in de afgelopen vier wedstrijden negen punten gepakt. Er werd alleen van koploper De Zouaven verloren. Voor het eerst dit seizoen speelde het team van oefenmeester Imdat Ilguy met dezelfde basis als de week ervoor.

“De jongens vormen een steeds hechter team, waardoor we heel weinig weggeven”, aldus Ilguy. Ook is het voor de trainer duidelijk dat zijn team steeds beter op elkaar is ingespeeld en automatismen zichtbaar worden . Tijdens eerdere wedstrijden wilde zijn team “alles maar forceren”, nu zijn de spelers geduldiger en wachten ze op de juiste momenten. In Hoofddorp gingen beide ploegen de eerste helft gelijk op. Aan de Amsterdamse zijde werden weinig kansen weggegeven, maar er ook werden ook bijna geen mogelijkheden gecreëerd. Met de brilstand op het scorebord zochten de teams de kleedkamer  op.

In de tweede helft werd AGB steeds dreigender. Vanuit een hoekschop van aanvoerder Hursut Meric kopte Yasin Poyraz de openingstreffer binnen. Na de tegengoal raakte Hoofddorp van slag, het werd slordiger en ongeduldiger. Gairvyno Zeefuik maakte halverwege de helft van AGB een overtreding, van achter, op Meric. Scheidsrechter Spaan gaf de speler van Hoofddorp een rode kaart. Door het overtal kon AGB uitlopen naar een 4-0 voorsprong. De tweede Amsterdamse treffer werd gemaakt door invaller Anwar Akrouh. De aanvaller werd door de as van het veld diep gestuurd, vervolgens schoot hij over de keeper de bal in het doel. De 3-0 werd gescoord nadat Marouane ben Sabouh teruglegde op Burak Bulduk, de middenvelder benutte de mogelijkheid goed. De laatste goal werd kwam op naam van Meric. Op de rand van het Hoofddorpse strafschopgebied schoot hij de 4-0 tegen de touwen. Zijn schot verdween in de bovenhoek.

Volgende week zondag staat er voor AGB een inhaalwedstrijd op het programma. Medio oktober werd de wedstrijd tegen AFC 34 wegens de hevige regenval afgelast. De wedstrijd begint zondag om 14:00 in Alkmaar. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse A te zien.

Archieffoto: Mario Wormhoudt