Home / Algemeen / AGB wint ruim, maar ontevreden Ilgüy

AGB wint ruim, maar ontevreden Ilgüy

Op het eerste oog heeft AGB een comfortabele overwinning geboekt. Op bezoek bij Hillegom werd een 0-4 overwinning geboekt. De nummer twee van de eerste klasse doet daarmee goede zaken, alleen AGB-trainer Imdat Ilgüy was ontevreden na de wedstrijd.

“Je wint met 0-4, maar de wedstrijd was bar en bar slecht… Wat er mis ging? Alles…”, aldus Ilgüy na het duel. Zelfs bij de aftrap ging het al voor de Amsterdammers mis. “We speelden achteruit en toen ging het al fout.” De thuisploeg werd wel gereduceerd in het eerste bedrijf. Hillegom-verdediger Mike van Veen kreeg tweemaal geel en kon met een rode kaart het veld verlaten. Later in de eerste 45 minuten kreeg Tom Tebbens, een andere Hillegomse verdediger, een directe rode kaart van scheidsrechter Helgering. Voor de rust maakte AGB-spits Bakary Jobe de openingstreffer. Na rust werd de score uitgebreid. Mo el Rougui maakte de tweede Amsterdamse treffer, terwijl Marouane Bensabouh voor de 0-3 mocht aantekenen. Vanaf de strafschopstip maakte Jobe zijn tweede treffer van de middag: 0-4.

“Het was slap vandaag. Er was duidelijk sprake van onderschatting. Door de plek op de ranglijst denken de spelers vast dat ‘we eventjes gaan winnen’. Alleen zo werkt het niet in deze competitie, elke ploeg heeft kwaliteit en speelt ergens voor”, aldus Ilgüy. “We hadden vandaag aan ons doelsaldo moeten werken, helemaal tegen maar negen tegenstanders. Dan moet je uithalen. Alleen de manier waarop we vandaag speelden, was echt slecht. Weinig beweging, het verliezen van de tweede bal, de tegenstander was feller. Het enige positieve aan vandaag is dat we gewonnen hebben. Volgende week wacht Hoofddorp, dat over veel kwaliteiten beschikt. Dan moet het beter en daar gaan we deze week aan werken”, aldus de kritische trainer.

Wat betreft punten blijft AGB in het spoor van koploper Kampong. Maar de Utrechtse ploeg liep op doelsaldo weer een goal uit, het won met 0-5 bij Assendelft. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Archieffoto: Jos Spitteler