AGB zet Pancratius met ruime cijfers opzij

AGB heeft zondagmiddag in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen van Pancratius. De Amsterdammers kwamen vlak voor rust op een 0-3 voorsprong, waarna AGB deze in de tweede helft uitbouwde tot een 2-6 overwinning.

Het was in de openingsfase van de wedstrijd aan beide kanten aftasten. Pancratius kreeg na een kwartier een mogelijkheid bij een indraaiende vrije trap van Ralf Fenne, terwijl de arbitrage een doelpunt van AGB-verdediger Massin el Azzouzi afkeurde vanwege buitenspel. De stand bleef echter op 0-0 staan, zelfs toen Fenne een grote mogelijkheid kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij stuitte alleen op de keeper, waarna Bobby Bosma over het doel schoot. De clubs leken met de brilstand de rust in te gaan, maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam AGB verrassend uit de hoek. Bakary Jobe zorgde voor de eerste treffer namens de bezoekers: 0-1. Het was een flinke tegenvaller voor Pancratius dat de tegenstander vrolijk zag doorgaan. Door twee doelpunten van Adil Amghar el Yettefti, die nog voor rust vielen, ging AGB met een 0-3 voorsprong naar de kleedkamers.

Pancratius moest in de tweede helft daarom alle zeilen bijzetten om de achterstand om te buigen. Yassine el Aboui en Abdel Errachid kregen allebei de kans om de gastheer terug in de wedstrijd te brengen, maar tweemaal was de inzet niet goed genoeg. AGB profiteerde ondertussen van de ruimte die het kreeg en maakte zo de vierde treffer. Een afstandsschot van Hursut Meric bleek onhoudbaar: 0-4. Pancratius leek definitief geknakt, maar niets was minder waar. Via Bosma maakte het de aansluitingstreffer en Dave Hertog bracht zijn ploeg helemaal terug in de wedstrijd: 2-4. Eersteklasser AGB bleek in de slotfase echter slimmer dan de opponent en maakte aan alle illusies van Pancratius een einde. Meric vergrootte de voorsprong, waarna Mitchell Theuns de bal nog uit een vrije trap in het doel kopte.

Imdat Ilgüy zag zijn ploeg uitstekend aan het seizoen beginnen. “We hadden in de eerste helft al de controle over de wedstrijd en kwamen vlak voor rust op een verdiende voorsprong. Die hebben we in de tweede helft verder uitgebouwd”, stelt de oefenmeester van AGB. “Ik kijk echter niet teveel naar de doelpunten die we maakten, maar meer naar de tegentreffers van vandaag. Ik denk dat we daar als ploeg veel van kunnen leren.”

Danny Hijzelendoorn kon de nederlaag in perspectief zien. “Uiteindelijk zitten we nog in de voorbereiding en moeten we nog altijd jongens inpassen”, vertelt de hoofdtrainer van Pancratius. “Tegelijkertijd is het nooit leuk om te verliezen, al vond ik de uitslag wat geflatteerd. Het is jammer dat we in de eerste helft nog drie treffers tegen kregen, want dat bepaalde de wedstrijd. We moeten echter langzaam toewerken naar de competitie, want dat is het belangrijkste.”

Tekst: Jordi Smit