Ryan Gravenberch

Ajacied Ryan Gravenberch: “Onwijs trots op debuut voor Jong Oranje”

Oud-Zeeburgiaan Ryan Gravenberch speelde dinsdagavond tegen Noorwegen zijn tweede Interland voor Jong Oranje. De middenvelder maakte tegen Wit Rusland (0-7 overwinning, red.) zijn debuut en wist dermate te overtuigen dat hij tegen Noorwegen de gehele wedstrijd op het veld mocht blijven staan.

Hoewel de geboren Amsterdammer bij Ajax inmiddels tot een van de vaste controleurs op het middenveld behoort, speelde hij tot voor kort nog geen enkel duel bij het Nederlands elftal of Jong Oranje. Tot deze interlandperiode, want eenmaal bij de selectie overtuigde hij de bondscoaches razendsnel. “Ik ben vanavond zeker tevreden over mijn eigen spel, want ik heb simpelweg mijn ding gedaan”, reageerde Gravenberch na de wedstrijd tegen Noorwegen. “Ik houd van dribbelen en heb voor mijn gevoel voldoende passes naar voren gegeven. Het enige is dat ik wel wat meer kan schieten. Over het algemeen heb ik het denk ik echter wel aardig gedaan.”

Het was bepaald geen eenvoudig duel voor Jong Oranje, want Noorwegen koos ervoor om met minimaal een punt uit Nederland te willen vertrekken. Daardoor zakten de bezoekers in tot een soort van handbalformatie, waarbij het voor onder meer Gravenberch vrijwel onmogelijk was om een opening te zoeken in de aanvalslinie. Twintig minuten voor tijd stond het nog altijd 0-0, maar uiteindelijk was het Lang die de score opende. “We moesten gewoon wachten op het moment dat we een kans kregen. Gelukkig kwam dat moment aan het einde van de wedstrijd. Een geweldige bal van Dani (de Wit, red.) en Noa (Lang, red.) schiet hem goed binnen.”

“Noorwegen zakte helemaal in en speelde rond zijn eigen zestienmetergebied. Dan is het natuurlijk lastig om daar doorheen te spelen”, vervolgt Gravenberch. “Uiteindelijk wisten we alsnog dat gaatje te vinden. Of het ook een kwestie van vroeg scoren is? Dat maakt het inderdaad een stuk makkelijker.” Op de vraag of Gravenberch al stiekem droomt van het grote Oranje, antwoordt de middenvelder terughoudend. “Ik ben onwijs trots erop dat ik mijn debuut voor Jong Oranje heb gemaakt. Logischerwijs moet ik het de komende periode goed blijven doen bij Ajax 1 en Jong Oranje, en dan zie ik vanzelf wel hoe snel ik de stap kan zetten richting het grote Oranje.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)