Ajax blijft koploper in 1A

Ajax heeft dankzij een 4-1 zeg op De Merino’s de koppostie behouden in de eerste klasse A. Dennis Kaars scoorde twee keer. Medekoploper Swift versloeg CSW met 3-2 dankzij drie doelpunten van Minne van Woersem. De derby op Sportpark Drieburg tussen DVVA en HBOK eindigde in een 1-0 zege voor de gasten.

Ajax had alleen in de eerste helft problemen met De Merino’s. Ondanks dat stond de ploeg van Bat Logchies na een half uur op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Dennis Kaars en Sergio Cameron. De aansluiting viel echter snel daarna. Na de hervatting was Ajax duidelijk sterker dan de gasten. Laurence ten Heuvel, die weer terug is na een blessure, en wederom Dennis Kaars zorgde voor de 4-1 eindstand. Trainer Bart Logchies: “Ik denk dat er vier ploegen zijn die in aanmerking komen voor de titel: Swift, VVA, VVZ en wij natuurlijk. VVA en Swift spelen volgende week tegen elkaar als VVA dan verliest dan halen die wel af denk ik. Door de resultaten van vandaag hebben we de tweede periode binnen handbereik. Het is een mooie bevestiging zijn van hoe we bezig zijn. Alles staat echter in het teken van het einddoel: promotie naar de hoofdklasse. Of dat nou gaat via de nacompetitie of rechtstreeks maakt me niet uit al is een kampioenschap natuurlijk prachtig”.

Swift had het in de eerste helft moeilijk met CSW uit Wilnis. Het was voor de gasten de eerste wedstrijd zonder de onlangs ontslagen trainer Gerard Adelaar. Swift speelde een moeizame en slechte wedstrijd. Toch bleven de punten in Amsterdam. Dat was vooral te danken aan de topscoorder Minne van Woersem. Na een 1-1 ruststand (doelpunt Van Woersem) zorgde de spits er persoonlijk voor dat er puntverlies geleden werd. Pas tien minuten voor tijd zorgde hij voor de 2-1 om vervolgens vijf minuten later de 3-1 te maken. In de blessuretijd werd het nog 3-2

DVVA-HBOK eindigde in 0-1 door een doelpunt van Zlatan Zot. Kijk voor een verslag elders op deze site.