Home / Homepage / Ajax degelijk naar winst

Ajax degelijk naar winst

In de eerste klasse A heeft Ajax een moeizame zege geboekt op SVL. Op sportpark de Toekomst werd het 3-1 voor de ploeg van Bart Logchies.  Swift blijft op gelijke hoogte door  met 2-0 te winnen van VVA’71. DVVA verloor op eigen veld met 1-3 van VVZ’49. HBOK pakte een punt op en tegen Marken (2-2)

Ajax blijft koploper in de eerste klasse A al ging dat erg moeizaam. Leider Jan Fleijsman: “We waren gewoon niet scherp genoeg vandaag. We wonnen weinig duels. Gelukkig heeft ons dat geen punten gekost”.  Laurence ten Heuvel zette de Amsterdammers na twintig minuten op voorsprong. Na rust zorgde de spits ook voor de tweede treffer. Nadat SVL de aansluitingstreffer had gemaakt moest Ajax nog even oppassen maar Sergio Cameron zorgde voorde bevrijdende 3-1. Fleijsman: “Swift wint ook, ik had liever gezien dat ze gelijk hadden gespeeld tegen de nummer drie (VVA’71, red.) maar wakker lig ik er ook niet van. We moeten het gewoon zelf doen”. Eind maart staan de twee koplopers op het Olympiaplein tegen over elkaar.

In de onderste regionen verloor DVVA op eigen veld met 1-3 van VVZ’49. Trainer Sjaak Tersteeg: “In de eerste helft zijn we van de kastje naar de muur gestuurd en hebben we echts niets te vertellen gehad. Gelukkig was het maar 0-1 omdat ze geen grote kansen hebben gehad”.  In de rust besloot Tersteeg achterin al man tegen man te spelen en een verdediger door te schuiven. Dat leverde gelijk resultaat op. Arjen van Diermen maakte de op dat moment verdiende gelijkmaker. Tersteeg: “Door een wat ongelukkige arbitrale beslissing in ons nadeel bleven we te veel zeuren. Gelukkig pakten we het daarna weer op dat resulteerde in de gelijkmaker. Het waren echt totaal verschillende helften”.  Feringa kwam namens de thuisploeg nog alleen voor de keeper van VVZ. De individuele klasse maakte uiteindelijk het verschil. Een counter in de 80ste minuut betekende de 1-2.  Tersteeg: “Daarna hebben we alles of niets gespeeld helaas pakte dat dit keer verkeerd uit waardoor het nog 1-3 werd. Dat is misschien ook wel het noodlot wanneer je onderaan staat”.

HBOK speelde op en tegen Marken met 2-2 gelijk.  De eerste twintig was de ploeg  uit Zunderdorp niet echt bij de les en vanuit een corner kwam Marken op 1-0. De 1-1 kwam vlak voor rust tot stand. Een terugspeelbal naar de keeper van de thuisploeg werd niet goed verwerkt. Dustin Westerkamp profiteerde en zorgde voor de 1-1. De tweede helft was gelijkopgaand maar toch kwam HBOk weer op achterstand. De verdiende gelijkmaker kwam weer op naam van Westerkamp aangeven van Henk Abercrombie. Na de 2-2 kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning maar gescoord werd er niet meer.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op klassepagina. Zie voor een uitgebreid verslag van Swift elders op deze site

Foto: Rob van Vliet