Ajax doet wat het moet doen en verslaat DVS ’33

Op weg naar de Topklasse is Ajax de nacompetitie begonnen met een overwinning. De ploeg van Bart Logchies won dinsdagavond met 5-2 van de Ermeloërs, al gaven de Amsterdammers in de eerste helft een 2-0 voorsprong nog weg. Ajax kan met drie punten en een goed gevoel naar Katwijk, waar Quick Boys zaterdag de tegenstander is voor een plek in de volgende ronde.

De wedstrijd was slechts een paar minuten oud of de eerste grote kans was meteen een doelpunt. Na een goed uitgevoerde tegenaanval legde Ajax-aanvoerder Yuri Rose af op de vrijstaande Kenneth Misa-Danso. Oog in oog met doelman Daan Huiskamp faalde de vleugelaanvaller niet en zette hij Ajax na acht minuten op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later werd de score zelfs uitgebreid, toen Dennis Kaars uit een dieptepass van Rose het duel met zijn directe tegenstander won en voor de 2-0 tekende.

Ajax kon tevreden zijn met een vroege 2-0 voorsprong, maar DVS ’33 vocht zich sterk terug. Dit leidde zelfs tot een aansluitingstreffer, toen Mike Ahrens genoeg ruimte wist vrij te maken voor een schot en Ajax-doelman Danny Been verraste met een doelpunt via de onderkant van de lat(2-1). Het zorgde voor een tik voor Ajax, want met een half uur op de klok maakten de gasten uit Ermelo zelfs gelijk. Doelman Danny Been wist een poging van Ali El Haddadi nog te keren, maar in de rebound tikte Henk Baum van dichtbij eenvoudig binnen (2-2).

Kevin de Visser (Ajax)

Na de 2-2 had DVS ’33 de kans om de rollen om te draaien, maar liet dit liggen. Het gaf Ajax de mogelijkheid om in de rust de schade te herstellen en het weer goed op te pakken. Enkele minuten in de tweede helft dachten de Amsterdammers via Dennis Kaars weer aan de leiding te komen, maar de aanvaller lobde de bal over het doel heen. Meteen daarna kregen de gasten een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Henk Baum kon helemaal vrij zijn kopbal niet tussen de palen krijgen.

Met ruim een uur op de klok wist Ajax wel weer tot scoren te komen. Dennis Kaars bracht de opgekomen Jordy Meester in stelling, die de bal in de korte hoek onbereikbaar binnen tikte. De 3-2 bleek de genadeklap, want DVS ’33 was niet meer bij machte om iets terug te doen. Ajax liep uiteindelijk zelfs uit door de verdediging van de gasten nog twee keer op snelheid te kraken. Uit een counter zorgde Kenneth Misa-Danso voor de 4-2, waarna invaller Kid Ronday in de slotminuut de eindstand op 5-2 bepaalde.

Dennis Kaars (Ajax)

Bart Logchies was tevreden met het resultaat, ondanks dat het in de eerste helft moeizaam ging. “We begonnen goed met twee uitstekende treffers, maar toen dachten we dat de buit al binnen was. Na de twee tegendoelpunten mochten we zelfs blij zijn dat het daar bij bleef. In de rust hebben we alles weer op een rijtje gezet en heeft de groep zich goed teruggevochten. Winnen was voor ons genoeg en dat is ons ook goed gelukt. Nu wacht Quick Boys zaterdag, al wordt dat een hele andere wedstrijd voor ons.”

Door de overwinning staat Ajax samen met Quick Boys bovenaan de kleine poule van periodewinnaars uit de Hoofdklasse A. In Katwijk hebben de Amsterdammers voldoende aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. In de halve finale wacht dan Topklasser Noordwijk. Klik hier voor alle uitslagen en het programma in de zaterdag nacompetitie.