Ajax haalt hard uit tegen negen man Noordwijk

Ajax is zo goed als zeker van een finaleplaats in de strijd om promotie naar de Topklasse Zaterdag. In de eerste halve finale rekende de ploeg van Bart Logchies af met Noordwijk. De Amsterdammers wonnen op eigen terrein met 6-1 van de Topklasser, dat de wedstrijd met negen man eindigde.

De wedstrijd was pas net begonnen op sportpark De Toekomst, of de thuisploeg had de voorsprong al te pakken. Dennis Kaars werd in de vierde minuut door een lange bal op het doel afgestuurd, maakte genoeg ruimte vrij voor een schot en verschalkte Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine met een lastig schot in de korte hoek (1-0). Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten, want een kleine tien minuten later kwam Noordwijk op gelijke hoogte. Stefan Mertens werd neergehaald in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Stefano Goncalves benutte dit buitenkansje en zorgde voor de 1-1.

Noordwijk had het meeste balbezit, maar de Topklasser had moeite met het snelle spel van Ajax. Na 23 minuten kwam Ajax weer aan de leiding. Opnieuw draaide Dennis Kaars zichzelf knap weg van zijn directe tegenstander, maar zijn schot werd gepakt door doelman Amezrine. In de rebound was Kenneth Misa-Danso sneller en schoof hij de 2-1 in de hoek. De treffer bleek het breekpunt, zeker toen Noordwijk verder moest met een man minder. Na snel uitverdedigen door Ajax werd Dennis Kaars de diepte ingestuurd, maar werd hij op weg naar het doel tegengehouden door Kai van Hese. De verdediger trok op het laatste moment aan de handrem en moest het veld met een rode kaart verlaten.

Yuri Rose

Met een man meer kon Ajax nog niet een bevrijdende derde treffer maken. Noordwijk kwam zelfs nog dicht bij een gelijkmaker, maar Stefan Mertens en Mohammed Faouzi zagen hun pogingen voorlangs gaan. Met een uur op de klok leek Ajax de wedstrijd te beslissen. Na een lange solo langs de zijlijn kwam Sergio Cameron naar binnen en werd zijn schot van richting veranderd. Doelman Amezrine stond op het verkeerde been, waarna de bal in de verre hoek via de paal binnen vloog (3-1).

De wedstrijd was gespeeld, maar Ajax ging gewoon door. Noordwijk probeerde nog wat terug te doen, maar één minuut na de 3-1 zag de Topklasser nog een speler met rood het veld verlaten. Na een harde overtreding van Ajax-verdediger Rience Schurman gingen de spelers van Noordwijk verhaal halen. Terwijl Schurman slechts geel kreeg, leidde dit tot een opstootje. Bryan Braun deelde zelfs een tik uit aan Ajax-verdediger Jordy Bruin, waardoor de aanvaller van Noordwijk een half uur voor tijd alvast mocht gaan douchen.

Noordwijk moest verder met negen man en met een 3-1 voorsprong voor Ajax op het scorebord, was het voor de Amsterdammers slechts een kwestie van uitspelen. Ajax rook echter bloed en probeerde de score uit te breiden. Vlak na de tweede rode kaart zorgde Dennis Kaars voor zijn tweede en de 4-1, door een voorzet van Kenneth Misa-Danso van dichtbij binnen te tikken. Een kwartier voor tijd schoot Sergio Cameron vanaf elf meter de 5-1 binnen en bepaalde invaller Kid Ronday in de blessuretijd de eindstand op 6-1 door de bal die terugkwam van de paal binnen te lopen.

Ondanks de ruime zege blijft trainer Bart Logchies rustig. “We hebben een goede klap uitgedeeld, maar niet meer dan dat. Het is een mooie uitslag, maar zelfs met deze score zijn we er nog niet. Er is nog een wedstrijd te spelen, al hebben we er wel vertrouwen in dat we ons plaatsen voor de finale. We zitten nu in een goede flow en de ruime zege geeft ons een extra boost op weg naar de Topklasse.”

Kijk hier voor de uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.